Οι αγριότητες του τουρκικού καθεστώτος κατά των Κούρδων συνεχίζονται

Curdi: il regime turco sempre più feroce


Ούτε καν το τελευταίο  βίαιο  επεισόδιο δεν κατάφερε να προκαλέσει την καταδίκη, ή τουλάχιστον την  περιέργεια των καθεστωτικών μέσων  ενημέρωσης σχετικά με την τουρκική καταπίεση που βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στους Κούρδους. Ωστόσο, υλικό για να προσελκύσει το ηδονοβλεπτικό βλέμμα των καθεστωτικών μμε,υπήρχε.


Τις τελευταίες ημέρες, οι ειδικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας της Άγκυρας περικύκλωσαν  και επιτέθηκαν σε συνοικίες της  κουρδικής πόλης Σιρνάκ, επικουρούμενες από δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, και  δεν διστάζουν, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, να πυροβολούν σπίτια και περαστικούς προκαλώντας πολλά  θύματα. Ανάμεσα τους  και ο κούρδος αγωνιστής  Haci Lokman Birlik Ο 24χρονος σκοτώθηκε από αστυνομικούς οι οποίοι  στη συνέχεια έδεσαν το πτώμα του σε ένα θωρακισμένο όχημα με σκοινί και τον έσερναν στους δρόμους της πόλης με την προφανή πρόθεση να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους, δείχνοντας  την πιο άγρια ​​όψη ενός καθεστώτος όλο και πιο επιθετικό. Η γιατρός, Menal Gecer, η οποία είχε προσπαθήσει να ασχοληθεί με το σώμα του νεαρού  όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης στο Σιρνάκ, συνελήφθη.
Η φρικιαστική εικόνα του νεκρού κούρδου αγωνιστή έκανε το γύρο του κόσμου σε ιστοσελίδες που συνδέονται με το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα και μερικά ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, καθώς και τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά όχι στα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης

Εν τω μεταξύ, η τουρκική πολεμική αεροπορία σφυρηλατησε ξανά τη νύχτα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής, τις θέσεις του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) στην ανατολική Τουρκία και το Βόρειο Ιράκ. Τουρκικά μαχητικά F-16, ανακοίνωσαν οι στρατιωτικοί ηγέτες στην Άγκυρα, βομβάρδισαν δεκαεπτά θέσεις των Κούρδων ανταρτών καταστρέφοντας  προκαλώντας μεγάλες απώλειες στο αντάρτικο.

Οι τουρκικές αρχές έχουν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας στην μεγαλύτερη πόλη της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, Σίλβαν, αφότου λίγες μέρες πριν οι αντάρτες σκότωσαν δύο τούρκους στρατιώτες. Για να εμποδίσουν την επίθεση εκατοντάδες μέλη της αντίστασης έσκαψαν χαρακώματα και σήκωσαν οδοφράγματα και ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις με τους κατακτητές. Η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι 17 μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος σκοτώθηκαν στην περιοχή μετά την επιβολή του στρατιωτικού νόμου. Υπό πολιορκία βρίσκεται και η πόλη  Μαρντίν, όπου ο κυβερνήτης έχει κηρύξει απαγόρευση της κυκλοφορίας και απαγορεύει οποιαδήποτε πρόσβαση στην αποκλεισμένη πόλη από τούρκους στρατιώτες και στρατιωτικά οχήματα.
.



[--->]