Πανηγυρίζοντας στη....Κλαυθμώνος!

 

ʺΕίμαι ενθουσιασμένος, αν και πιστευα απ την αρχη ότι θα κερδίσει o Συριζα. Ελπίζω ότι τώρα τα πράγματα να μπορεσουν ν αλλάξουν, στην Ελλάδα, λέει o Χρ. Σταθατος, 54χρονος βιοχημικός, ενώ γεμίζει με αέριο τη κορνα, για να συνεχίσει να συμμετέχει στους εορτασμουςʺ, στη πλατεια Κλαυθμώνος, οπου αρκετοι Ελληνες πανηγυριζουν αποψε τη νικη του Συριζα, γραφει στο ρεπορταζ της η Σουηδικη εφημεριδα SvD, με τιτλο ʺΝικηφοροι Έλληνες πανηγυριζουν φωναζοντας το όνομα του Τσίπραʺ  .  
Το αρθρο με παραξενεψε, οπως ολα οσα...επιχαιρουν και μαλιστα δημοσια (!) για τα σημερινα εκλογικα αποτελεσματα, γιατι δεν πιστευα οτι υπαρχουν πολλοι που  ειδικα μετα τα..αποκαλυπτηρια του Συριζα, το καλοκαιρι που μας περασε, θα ειχε κανεις και τη..διαθεση απο πανω να..πανηγυρισει (!!) για ενα ακομη μνημονιο, το οποιο βιαζονται, απ ο τι καταλαβαινω, να εφαρμοσουν ..οσφυοκαμπτικα μια ώρα αρχύτερα! Μαλιστα προεκλογικα ειδαμε και δηθεν διαφωνιες πανω στο ποιο απο τα δυο μεγαλυτερα κομματα θα μπορεσει να το υλοποιησει ..καλυτερα, παντα εις βαρος του λαου, φυσικα.

 
Ετσι η ...τραγελαφικη αυτη εικονα πανηγυρισμων εν μεσω νεου μνημονιου με εκανε να θυμηθω κατι που μαλλον εχει ξεχαστει λιγο και δεν ισχυει φυσικα μονο για τη...πολη, στην οποια οφειλει τη προελευση του. 
Aναφερομαι στο Σύνδρομο της Στοκχόλμης, ένα ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο ομηροι εκφράζουν συμπάθεια και συμπόνοια και έχουν θετικά συναισθήματα προς τους απαγωγείς τους, μερικές φορές σε σημείο που να ..υπερασπίζονται και ..ταυτίζονται με τους απαγωγείς τους!

Τελικα μηπως καποιοι...ʺσυμπατριωτεςʺ μας, (με την ευκαιρια να πω οτι μετα απο καθε εκλογικη αναμετρηση υποψιαζομαι οτι γινεται για πολλους, ολο και πιο δυσκολη η...ταυτιση με τον ορo), ετσι αναρρωτιεμαι μηπως υποφερουν απο κατι αναλογο του παραπανω συνδρομου και δεν αναλογιζονται πραγματικα τι συμβαινει σημερα στη χωρα, παρα τρεχουν να πανηγυρισουν αφελως για μια…ʺμεγαλη νικηʺ, που εφ οσον προστιθενται και...νεα μνημονια στα παλιοτερα, καταγραφεται αντιθετα ως ...μεγαλη ηττα, για τη χωρα και τους ανθρωπους της και αυτο οχι μονο κατα τη δικη μου γνωμη. 
Πολλες ξενες εφημεριδες και οχι αδικα παραξενευτηκαν με τα εκλογικα αποτελεσματα. Οσοι ψηφισαν Συριζα, ΝΔ και Πασοκ, τα θεωρησαν...''νορμαλ'';
Ειναι δυνατον να αρνουνται καποιοι να δουν τη φτωχοποιηση της χωρας και τον διασυρμο της εδω και χρονια απο ντοπιους και ..διεθνους φημης ..αγυρτες με κοστουμια; Ειναι δυνατον να μη βλεπουν καποιοι τη γοργη ανοδο της ναζιστικης, εγκληματικης Χ.Αυγης που εφτασε σημερα να εκλεγει 17 βουλευτες, να βγαινει δηλαδη τριτο κομμα ακομη και στο Κερατσινι, εκει που εγινε η δολοφονια του Παυλου Φυσσα; Και ολα αυτα χαρις στην αβαντα του συστηματος που την χρησιμοποιει ως δεξι του χερι, αλλοτε για να ριχνει τα εργατικα μεροκαματα και αλλοτε ως μεσο εκφοβισμου εναντια σε κυνηγημενους και ταλαιπωρημενους απο τους πολεμους ανθρωπους;

(Φωτο Γ. Μπεχρακη)
Πως γινεται επισης να μη καταλαβαινει κανεις την ...αγωνια του συστηματος, το προεκλογικο αυτο διαστημα στα καναλια, τα..ελεεινοτερα (πραγματικα) καναλια της ΕΕ, οπου ακουσαμε και το κυνικο οτι «Οι πολίτες, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως εργοδότες, πρέπει να ανησυχούν για την επόμενη κυβέρνηση, που πρέπει να είναι συνεννόησης και ωριμότητας», στη προσπαθεια τους να πειστει ο λαος για την λεγομενη «αναγκη εθνικης συνεννοησης» και να δεχθει ολα τα αντιλαικα μετρα και τις συνεπειες τους για τη ζωη μας.

 Πως γινεται επισης να μη καταλαβαινει κανεις οτι για να μπορεσει η χωρα να εξοφλησει τα δανεια δισεκατομμυριων που εχει πάρει (και θα συνεχίσει να παιρνει, oπως φαινεται) ʺσωζονταςʺ το κεφαλαιο καθε φορα, θα χρειαστει να συνεχισει να θυσιαζει στο βωμο του κερδους, τα λιγοστα δικαιωματα που εχουν απομεινει πια; Η εργατικη ταξη που οι ομιλοι οραματιζονται θελουν να ειναι γονατιστη, ως...δουλοπαροικος που περιμενει να πωληθει σε...τιμη ευκαιριας!
Μεχρι ποτε οι υποχωρησεις και ο ραγιαδισμος ομως; Οι νεοι και οσοι εχουν θεληση και δυνατοτητα φευγουν, ή μαλλον εχουν ηδη φυγει, προσπαθωντας να ορθοποδησουν καπου αλλου, εκει οπου ο καπιταλισμος (για μερικα χρονια ακομη) ισως να δειχνει πιο..ανεκτικος, απ ο τι στη σημερινη Ελλαδα. Μεχρι ποτε κι εκει ομως; Στη σημερινη ΕΕ και τις ΗΠΑ τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα πια απ ο τι ισως τα φανταζονται πολλοι. Σημερα μαλιστα στη Σουηδια διαβαζαμε για τον προυπολογισμο που κατεθεσε η ...σοσιαλιστικη κυβερνηση  Löfven.

Εχουν αραγε αναλογιστει σοβαρα οι κοντοφθαλμοι αυτοι ανθρωποι που ψηφιζουν τετοιες κυβερνησεις, βλεποντας ʺειδησειςʺ απο αποπροσανατολιστικα καναλια, οτι τα παιδια τους δεν εχουν πια μελλον στην Ελλαδα, σε μια χωρα, οπου τη μαστιζει η ανεργια, εκει οπου ουτε τα σχολεια δουλευουν οπως πρεπει, ουτε οι παιδικοι σταθμοι, ουτε τα νοσοκομεια λειτουργουν οπως πρεπει, εν ετει 2015, για τον πολυ κοσμο που δεν εχει φυσικα τη δυνατοτητα να παει σε ιδιωτες, οπως οι ηγεσιες που οι αφελεις, ή οι εχοντες συμφεροντα, ψηφιζουν!

Που ζειτε εσεις που καταστρεφετε τη χωρα με τη ..ψηφο σας, ή και την...αποχη σας; 
Η κοινωνια πεφτει σε μαρασμο, οι ναζι σηκωνουν και παλι κεφαλι, οι ζωες μας υπονομευονται ολο και περισσοτερο μεσα σ αυτο το συστημα. Η υπαρξη μας...η ιδια ιδιωτικοποιειται και πωλειται φθηνα με γοργους ρυθμους και εσεις αντι να ξεσηκωνοσαστε, συμπατριωτες της ..συμφορας, δεχεστε επιπλεον εκπτωσεις....αξιοπρεπειας, πανηγυριζοντας (βλακωδως) στη...Κλαυθμωνος!
Οχι, δεν ειμαστε απο την ιδια χωρα, καποιο λαθος εχει γινει....
[--->]