Η Γερμανία θα απελάσει 94.000 αιτούντες άσυλο από τα Βαλκάνια



Την είδηση μετέφερε η ιστοσελίδα Β92 της Σερβίας  στις αρχές Αυγούστου  από τη γερμανική εφημερίδα  Die Welt .Και ότι η Γερμανία  θα προχωρήσει στον επαναπατρισμό περίπου 94.000 αιτούντων άσυλο από τα Βαλκάνια επιβεβαιώνει και η Russia Today .

Η Γερμανία θα απελάσει 94.000 αιτούντες άσυλο από τα Βαλκάνια και θα τους απαγορεύσει την επανείσοδο  στη χώρα, είπε ο  Manfred Schmidt, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF). σε συνέντευξη του στην Die Welt.

Ο λόγος είναι ότι οι βαλκανικές χώρες έχουν κηρυχθεί ασφαλείς από πολιτικές διώξεις και ότι τα εν λόγω πρόσωπα είναι «μετανάστες για οικονομικούς  ή κοινωνικούς λόγους», αναφέρει η εφημερίδα Vecernji List του Ζάγκρεμπ.

Σχεδόν όλοι τους, μαζί με την απόφαση απόρριψης της αίτησής τους για άσυλο, θα λάβουν και μία άλλη που θα τους απαγορεύει την επιστροφή και την παραμονή τους στη Γερμανία, δήλωσε ο Manfred Schmidt .

Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων είναι και η τροποποίηση του γερμανικού νόμου περί διαμονής, ο οποίος επιτρέπει μόνο σ’ αυτούς που είναι πλήρως ενσωματωμένοι και έχουν άδεια παραμονής  να συνεχίσουν να παραμένουν στη Γερμανία, δήλωσε ο Schmidt, ο οποίος πιστεύει ότι δεν θα πρέπει να δοθεί στους αιτούντες άσυλο το «μηνιαίο επίδομα των 143 ευρώ».

Από την άλλη πλευρά, θα επιταχύνεται η επιστροφή  στις χώρες τους όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας διαμονής. Ο αλλοδαπός ο οποίος απελάθηκε ή εκδιώχθηκε δεν μπορεί να επιστρέψει στη Γερμανία για πέντε χρόνια.

Οι γερμανοί βουλευτές από τις τάξεις των συντηρητικών ζητούν να παρθούν επιπλέον μέτρα προκειμένου  να αποτραπεί σε άτομα που προέρχονται από τα Βαλκάνια να ζητούν άσυλο στη Γερμανία.