Εισαγωγαί-εξαγωγαί ο Χαρδούβελης



Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη αποκαλύπτει την Κυριακή η Realnews . Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ζητεί από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκ. Χαρδούβελη.
Όπως επισημαίνει η Realnews, "στον πρώην υπουργό Οικονομικών αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:
- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του:
α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και

β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν".

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ  "στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που ΔΕΝ έχουν δηλωθεί". 


Και απαντά ο Χαρδούβελης
 
''Τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο κατά την οποία ΔΕΝ υπηρετούσα σε δημόσια θέση και ΔΕΝ είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες''. 

  
Ο Χαρδούβελης,δεν είχε λέει την υποχρέωση  να υποβάλει δήλωση Πόθεν Εσχες γιαυτό και τα 'βγαλε σε 56 δόσεις κάτω των 10.000 ευρώ στο εξωτερικό,αυτό όμως δεν το λέει.

Επειδή,λέμε τώρα, δεν είχε την υποχρέωση,λέει, να υποβάλει δήλωση Πόθεν Εσχες αφού ΔΕΝ υπηρετούσε,λέει, σε δημόσια θέση το 2011 και το 2012,λέει.

Ελα όμως που η θέση του συμβούλου είναι δημόσια θέση . 


υ.γ. Για γέλια και ορισμένοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί που κάνουν τους χαζούς δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ότι Αλλο η μεταφορά αδήλωτου (στο Πόθεν Εσχες) χρήματος στο εξωτερικό,που συνιστά αδίκημα και Αλλο να βγάζεις στο εξωτερικό χρηματικά ποσά δηλωμένα .

Αλλο το ένα και άλλο το άλλο,δε νομίζεται ; Για να δούμε λοιπόν πότε θα αρχίσετε να εφαρμόζετε τους νόμους που εσείς οι ίδιοι ψηφίσατε.

υ.γ.Ασχετο: Ξέρει κανείς αν βουλευτές  και υπουργοί, καθηγητές ΤΕΙ ή Πανεπιστημίων εξακολουθούν να παίρνουν και το μισθό του καθηγητή ;
Θανάση Μπούρα;
Ευάγγελε Βενιζέλε,
Ανδρέα Λοβερ-δε;
Σταθάκη;
κ.α.