Ο Μπέος κάλεσε δυνάμεις καταστολής εναντίον πολιτών που διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Αντιμέτωποι με δυνάμεις καταστολής (ΟΠΚΕ) ήρθαν στο Βόλο, πολίτες που αντιδρούν στην προωθούμενη από τον Αχιλλέα Μπέο, ιδιωτικοποίηση της άρδευσης της πόλης.

Τρεις διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μετά τη σύγκρουση με τις ΟΠΚΕ που προχώρησαν και σε χρήση χημικών. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κτίριο της ιδιωτικής εταιρίας ύδρευσης, όπου είναι σε εξέλιξη η συνάντηση εκπροσώπων της ΔΕΥΑΜΒ με τον Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο. Βρήκαν όμως την είσοδο αποκλεισμένη από σεκιούριτι και ΜΑΤ. Αντίθετοι με τις προθέσεις Μπέου να περάσει τη διαχείριση της άρδευσης στην ΔΕΥΑΜΒ, είναι και οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων.



Σύμφωνα με το vforvolos.gr, στην σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, όπου θα συζητιόταν το θέμα της άρδευσης, ο δήμαρχος Βόλου κάλεσε δυνάμεις της αστυνομίας (ΟΠΚΕ) να περικυκλώσουν το τετράγωνο και να τον "προστατέψουν" από τους "περιθωριακούς", οι οποίοι ήταν η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό, μέλη των τοπικών συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Βόλου, ο Αντιεξουσιαστικός χώρος, η Ροσινάντε, η Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου, ΕΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ  και πολλοί ακόμη συμπολίτες μας, οι οποίοι είχαν ως αίτημα το θέμα της άρδευσης να μπει σε δημόσια διαβούλευση και ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες, και όχι κεκλεισμένων των θυρών.

Πηγή: vforvolos.gr
[--->]