39 μέχρι στιγμής οι νεκροί από τον εμπρησμό του κτίριου των Συνδικάτων στην Οδησσό της Ουκρανίας,από ακροδεξιά στοιχεία







Κάποιοι κάηκαν ζωντανοί, κάποιοι  άλλοι από ασφυξία ή πηδώντας από τα παράθυρα, ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών. Το κτίριο το έκαψαν φιλοκυβερνητικοί. 31 από τους νεκρούς βρέθηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ οκτώ έξω από αυτό, από τα όργανα επιβολής της τάξης", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Η αστυνομία συνέλαβε πάνω από 130 άτομα μετά τις αιματηρές συγκρούσεις της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, στις συγκρούσεις της Παρασκευής στην Οδησσό συμμετείχαν αντικυβερνητικοί ακτιβιστές από τη μία πλευρά και "οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων" από την Οδησσό και το Χάρκοβο, καθώς και φιλοκυβερνητικοί ακτιβιστές, από την άλλη. 



 Video stills from ustream channel opposition-ru
Το Σπίτι των Εργατικών Συνδικάτων πυρπολήθηκε από φιλοκυβερνητικούς ακροδεξιούς αφού πρώτα το περικύκλωσαν και κατέστρεψαν την τεντούπολη των αντικυβερνητικών στην πλατεία Kulikovo της Οδησσού, μπροστά από το κτίριο,. Οι αντικυβερνητικοί ακτιβιστές που βρισκόντουσαν στην πλατεία οχυρώθηκαν μέσα στο κτίριο.

Η πλειοψηφία των νεκρών βρέθηκε στους ορόφους του κτιρίου των συνδικάτων καμένοι μέχρι θανάτου ή από ασφυξία, από τον καπνό. Άλλοι πήδηξαν από τα παράθυρα του κτιρίου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Και οι δύο πλευρές φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν βόμβες μολότοφ και πυροβόλα όπλα. Ένα μέρος των φιλοκυβερνητικών ακτιβιστών έφερε διακριτικά της ναζιστικής ομάδας Δεξιός Τομέας.
Βίντεο από το εσωτερικό του κτιρίου δείχνει σκηνές με πτώματα νεκρών στα δωμάτια και πυκνό καπνό και κηλίδες αίματος στο πάτωμα.

Οι περισσότεροι νεκροί είχαν ραμμένα στα ρούχα τους σήματα με τον Αη Γιώργη ,ένδειξη ότι πρόκειται για φιλορώσους αντικυβερνητικούς ακτιβιστές.

Ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο είπε ότι μόνο στους επάνω ορόφους μέτρησε γύρω στα 25 πτώματα.

Με το κτίριο τυλιγμένο στις φλόγες, φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Twitter δείχνουν ανθρώπους να κρέμονται από τα παράθυρα και να κάθονται στα περβάζια σε πολλούς ορόφους του κτιρίου, έτοιμοι να πηδήξουν. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι όσοι πήδηξαν και κατάφεραν να σωθούν περικυκλώθηκαν από τους χούλιγκαν και τους ναζί του Δεξιού Τομέα και ξυλοκοπήθηκαν.

 
 Οι αστυνομικοί που βρισκόντουσαν δίπλα στο κτίριο δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τις βίαιες συγκρούσεις, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και φέρεται να υποστήριξαν ότι δεν μπορούσαν να επέμβουν, διότι ήταν "άοπλοι".



Δεν υπάρχουν σχόλια: