Βρέχει ή... ;


Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα από τον επικεφαλής των ευρωελεγκτών της τρόικα


Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το βράδυ της Τετάρτης ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας, που βρίσκεται στην Αθήνα ως επικεφαλής της επιτροπής του της επιτροπής που ελέγχει τα πεπραγμένα της τρόικα.



Τόνισε ότι στη συνάντηση που είχε για περισσότερο από μία ώρα με τον κ. Τσιπρα στο Στρασβούργο, στις 11 Δεκεμβρίου, «τον ρώτησα ποια είναι η εμπειρία του ως ηγέτη της αντιπολίτευσης, ποιοι οι στόχοι του, οι προτάσεις του» και επί μία ώρα ο υπεύθυνος της αντιπολίτευσης δεν έλεγε τίποτα.

Ο κ. Κάρας συμπλήρωσε πως το μόνο που είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι στηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θέλει να του δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στις συναλλαγές και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. «Καμία κριτική άλλης μορφής, πρόσθεσε ο κ. Κάρας, «το μόνο που είπε είναι ότι θα μας στηρίξει στην έκθεση μας...».

Η δήλωση προκάλεσε αρχικά σύγχυση, καθώς η μεταφράστρια δεν ανέφερε τον κ. Τσιπρα αλλά εκ παραδρομής αναφέρθηκε στην Κύπρο.

Η εσφαλμένη αναφορά στην Κύπρο προκάλεσε και την απορία των βουλευτών που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Τελικά, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου στον κ. Κάρας, διευκρίνισε «πώς είναι δυνατόν να αναφέρομαι σε μια χώρα, και τόνισε πως η αναφορά του ήταν για τον κ. Τσιπρα.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι οι δηλώσεις Κάρας εγείρουν πολιτικό θέμα.

[--->]

Ενώ, σήμερα :

"Ελεγκτής της Τρόικας: Ο Τσίπρας παρουσίασε λεπτομερή οικονομική ανάλυση.

 «Ο κ. Τσίπρας μας παρουσίασε λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και πολιτικές προτάσεις εγγράφως», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από το γραφείο του στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ και συνεισηγητής της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) για το ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου.
Ο Γάλλος ευρωβουλευτής στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο ίδιος και ο συνεισηγητής της έκθεσης για την Τρόικα, Ότμαρ Κάρας, συναντήθηκαν με τον αρχηγό της Ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 11 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο.

"Σε αυτήν την παραγωγική συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στηρίζει την έρευνα και καλωσόρισε την εμπλοκή του Ε.Κ. στα πεπραγμένα της Τρόικας. Ο κ. Τσίπρας , μας παρουσίασε μια λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση, καθώς και πολιτικές προτάσεις, εγγράφως. Διάβασα προσεκτικά αυτό το έγγραφο, το οποίο μαζί με άλλα στοιχεία που λάβαμε, μας βοήθησε να κατανοήσουμε την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα."

 

 «Δεν αναιρώ όσα είπα για τον κ. Τσίπρα», δήλωσε από την πλευρά του σήμερα ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας, σε συνέντευξή του στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά και την συνάντηση που είχε η επιτροπή με τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα. Παραδέχθηκε μεν ότι ο Αλέξης Τσίπρας του παρέδωσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, όπως είπε, δεν βρίσκεται στην Ελλάδα για να αξιολογήσει ούτε να τον διορθώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: