Κοινή καταγγελία των ΕΛΜΕ Σάμου και Ικαρίας Φούρνων για την κατασκευή "πλεοναζόντων" εκπαιδευτικών




ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλλουμε την επιχείρηση  κατασκευής «πλεοναζόντων» εκπαιδευτικών στην οποία επιδίδεται το ΠΥΣΔΕ Σάμου, υπό τη στενή εποπτεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης. Αυτός ο στόχος - της κατασκευής «πλεοναζόντων»- ήταν και το μόνο πραγματικό ζητούμενο της συνεδρίασης του την Παρασκευή 13/9. Αυτό ήταν και το μοναδικό αίτημα που στη διάρκεια της συνεδρίασης επίμονα έθετε η Περιφέρεια, ζητώντας «αριθμούς», δηλαδή εργαζόμενους που θα τους στείλει με υποχρεωτικές  αποσπάσεις κάπου στο Βόρειο Αιγαίο ή και πιο μακριά!


Αλλά και η ίδια η απόφαση του ΠΥΣΔΕ που ζητάει αιτήσεις προτίμησης με προθεσμία ως την πρώτη μέρα της μεγάλης απεργίας που ξεκινάμε αποτελεί πρόκληση στον αγώνα μας! Αυτοί που εφαρμόζοντας την κυβερνητική πολιτική έχουν σκορπίσει αβεβαιότητα σε όλους τους συναδέλφους και επιπλέον τους έχουν μετατρέψει σε εργαζόμενους-λάστιχο με διαθέσεις σε πολλαπλά σχολεία και ατελείωτα δρομολόγια, σε τι άραγε στοχεύουν; Πως θα κάμψουν το μεγάλο απεργιακό ξεσηκωμό επειδή εμφανίζονται ότι θα κάνουν κάποιες στοιχειώδεις και αυτονόητες ρυθμίσεις στη διάθεση του προσωπικού;

Απαιτούμε να μην υπάρξει καμιά απόφαση του ΠΥΣΔΕ που θα εμφανίζει «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικούς την ίδια στιγμή που κανένα σχολείο στη Σάμο, στην Ικαρία και στους Φούρνους δεν μπορεί να λειτουργήσει με κανονικό ωράριο λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς!  

Απαιτούμε να σταματήσει η χρήσιμη συνέργεια διορισμένων και αιρετών στο έγκλημα της κυβερνητικής πολιτικής. Ο αγώνας γίνεται και θα γίνει στις ΓΣ, στους δρόμους, στην απεργία!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αποφασιστικά στο μεγάλο απεργιακό αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που συντρίβει τα εργασιακά μας δικαιώματα και ισοπεδώνει το δημόσιο δωρεάν σχολείο.

Όλοι για όλους- Όλοι απεργοί

Τα Δ.Σ. ΕΛΜΕ Σάμου, ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: