Ενημερωτικό 2σέλιδο για τον αιολικό βιομηχανικό σταθμό στην Ικαρία



enimerotiko

Η Πρωτοβουλία Πολιτών κατα των Α/Γ στην Ικαρία, κυκλοφόρησε ένα ενημερωτικό δισέλιδο στο οποίο εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους λέμε ΟΧΙ στον βιομηχανικό αιολικό σταθμό που σχεδιάζεται για την Ικαρία.



Για να κατεβάσετε το ενημερωτικό δισέλιδο για τον αιολικό βιομηχανικό σταθμό στην Ικαρία, πατήστε εδώ (σε pdf). Σας καλούμε να συμβάλλετε στη διάδοση της πληροφορίας που περιέχεται στο φυλλάδιο αυτό, τυπώνοντας και μοιράζοντας μερικά κομμάτια σε φίλους και συγγενείς.
Η ανάγκη για την έκδοση του φυλλαδίου αυτού, όπως εξηγούν μέλη της Πρωτοβουλίας, είναι ότι στην Ικαρία έχει κυκλοφορήσει έντονη φημολογία σύμφωνα με την οποία το σχέδιο των ανεμογεννητριών έχει παγώσει. Όμως η φήμη αυτή απέχει από την πραγματικότητα. Όπως αναφέρεται σε e-mail μέλους της Πρωτοβουλίας:

“Η εταιρεία ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΑΕ, συμφερόντων του Ομίλου Μυτιληναίου έστειλε τοπογραφικά συνεργεία τον Μάϊο-Ιούνιο 2013 στην Ικαρία για μετρήσεις των θέσεων και των εκσκαφών για τους δρόμους και τις θέσεις των Ανεμογεννητριών, και μάλιστα χωρίς να έχει ενημερώσει το Δήμο. Έχει επίσης εγκαταστήσει ανεμόμετρα σε διάφορες θέσεις στο βουνό.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ανατεθεί η σύνταξη της Περιβαλλοντικής Μελέτης σε ειδικό γραφείο μελετών. Κάποια στιγμή θα υποβληθεί η περιβαλλοντική μελέτη και τότε η Ικαρία θα έχει μόνο τις 40 μέρες της διαβούλευσης για να ενημερωθεί και να εκφράσει γνώμη. Δυο χρόνια τώρα δεν έχει γίνει καμιά επίσημη ενημέρωση. Υποτιμούν τους Καριώτες και τις Καριωτίνες. Θέλουν να επιβάλουν τα σχέδιά τους αιφνιδιαστικά και με το ζόρι.

Ηλίας Γιαννίρης μέλος της πρωτοβουλίας κατά των α/γ Ικαρίας

Σημ.: οι σύνδεσμοι προστέθηκαν απο το savepramnos ως τεκμηρίωση των όσων αναφέρονται στο e-mail του μέλους της Πρωτοβουλίας κατά των α/γ Ικαρίας.

[--->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: