Οι Anonymous αποκαλύπτουν τις βρωμιές της αστυνομίας




Η συλλογικότητα  των ακτιβιστών χάκερ αυτή τη φορά παραβίασε  την ιστοσελίδα της ιταλικής Αστυνομίας και δημοσιεύει στο διαδίκτυο χιλιάδες εμπιστευτικά έγγραφα. Πολλά από τα οποία είναι πολύ διδακτικά ως προς τη συμπεριφορά και τις πρακτικές των λεγόμενων προστατών του νόμου ...

"Εδώ και εβδομάδες, διασκεδάζουμε σερφάροντας στους  διακομιστές  σας, στα e-mail σας, στις πύλες σας, σε έγγραφα, αρχεία και σε πολλά άλλα. Έχουμε στην κατοχή μας μια μεγάλη ποσότητα υλικού, π.χ. έγγραφα σχετικά με τα συστήματα παρακολούθησης, υπολογιστικά φύλλα, μικροσυσκευές παρακολούθησης τελευταίας γενιάς, μυστικές επιχειρήσεις, τα αρχεία που σχετίζονται με το κίνημα  Νo
Tav και τους διαφωνούντες, διάφορες εγκυκλίους, αλλά και πολλά e-mails, μερικά από τα οποία δείχνουν την ατιμία σας (π.χ. μια οδηγία όπου σας εξηγούν πώς να ιδιοποιείσθε το κατασχεμένο όπλο από υπήκοο  ξένης χώρας χωρίς να διατρέχετε τον κίνδυνο να κατηγορηθείτε για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος). Το επίπεδο ασφαλείας του συστήματός σας, σε αντίθεση με ό, τι νομίζαμε ήταν πραγματικά αστείο, και αυτό το εκμεταλλευτήκαμε  για να πάρουμε την εκδίκηση μας. Is there any problem, Officer; ".

Σε αυτή την επίθεση (είχε προηγηθεί και άλλη) δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο γύρω στα 3500 έγγραφα, και 1,3 gigabytes δεδομένα, τα οποία μπορεί κανείς να τα βρει στο δικτυακό τόπο της συλλογικότητας. Τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν σε μια σειρά από φακέλους και δημοσιεύονται και στην ιστοσελίδα Παράνοια (www.par-anoia.net) καλύπτουν μία περίοδο αρκετών ετών, από το 1998 τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγες ημέρες.


Στα  έγγραφα που δημοσιεύονται υπάρχουν λίγο πολύ τα πάντα. Από μισθολογικές καταστάσεις μέχρι  λίστες από ασφαλίτες, τους αριθμούς των κινητών των μελών ορισμένων ομάδων και προσωπικά email των ασφαλιτών.

Αλλά τα πιο ενδιαφέροντα έγγραφα αφορούν το ενδιαφέρον του κατασταλτικού μηχανισμού ενάντια σε ορισμένα κινήματα και ειδικότερα του Νo
Tav. Για παράδειγμα, η έκθεση που υποβλήθηκε από την αστυνομία του Τορίνο στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου περιγράφονται οι διάφορες πολιτικές οντότητες στην περιοχή. Τα ονόματα των οργανώσεων, αλλά και τα ονόματα των ηγετών και πληροφορίες γι 'αυτούς.

Υπάρχουν ακόμα πληροφορίες σχετικά με τους μυστικούς πράκτορες, που διείσδυσαν  μέσα στους διαδηλωτές, ακόμη και μέσα στους  ακτιβιστές του κινήματος No Τav. Έγγραφο με την ονομασία "προβοκάτορας", φαίνεται να αναλύει νομικά τη θέση των πρακτόρων της αστυνομίας  σε περίπτωση ενεργούς συμμετοχής τους σε παράνομες ενέργειες.
Μια νέα επιχείρηση "AntiSec" (αντι-ασφάλεια) των Anonymous που αποκαλύπτει πολλά από το εσωτερικό  των λεγόμενων δυνάμεων της'' τάξης. Εξηγούν οι ακτιβιστές χάκερ:
" Στη διάρκεια των πρόσφατων μαθητικών διαδηλώσεων επιβεβαιώσατε για πολλοστή φορά το ρόλο των ειδικών του σφαγείου με προβιά Δημοκρατίας. Όταν χτυπούσατε με ρόπαλα μικρά παιδιά, πετώντας τα κάτω, τρομοκρατώντας  και σέρνοντας τα, όταν τα ποδοπατούσατε με τις μπότες σας, ή τα παγώνατε από το φόβο της ασφυξίας υπό την πίεση  του οπλοστασίου σας, καταπατούσατε κάθε δημοκρατική αξία.Τα επαίσχυντα εγκλήματα που έχετε διαπράξει εξακολουθούν να παραμένουν ατιμώρητα και, παραδόξως, οι ηγέτες σας οι οποίοι στο G8 διέταζαν να καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που βρίσκονται τώρα στα υψηλά κλιμάκια ηγεσία και πάνε  χέρι-χέρι με τα στελέχη της εξουσίας". 


[…] "Απαιτούμε – προσθέτουν οι  
Anonymous- την καταδίκη των βασανιστηρίων για να μην έχουμε επανάληψη σφαγών όπως αυτές που όλοι γνωρίζουμε ,και την τιμωρία  όλων αυτών που, κρυμμένοι πίσω από μία στολή, συνθλίβουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. […]"Με τη δράση μας θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης προς τις οικογένειες των θυμάτων. Είμαστε κοντά σε αυτούς που συνεχίζουν να αγωνίζονται και δεν τα παρατούν ποτέ. Όσοι έπεσαν στα χέρια των ένστολών βασανιστών είναι αδέρφια μας και θεωρούμε αναγκαίο να τιμήσουμε όσους δολοφονηθήκαν δύο φορές : μία από τα χέρια ενός ένστολου, και  μία από τα χέρια ενός κράτους που θάβει την αλήθεια ", καταλήγει το μήνυμα των χάκερ.

Media Links

Δεν υπάρχουν σχόλια: