Ο άπορος αδελφός του Αδώνιδος

Μετά την αποκάλυψη της Ελευθεροτυπίας σχετικά με την εισαγωγή του Αλέξανδρου Γωργιάδη, αδελφού του υπουργού Υγείας, στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, ο Διευθυντής του νοσοκομείου βγήκε στον Κώστα Βαξεβάνη... και έφαγε τα μούτρα του.



Η υπόθεση που αποκάλυψε το ρεπορτάζ της Δήμητρας Ευθυμιάδου είναι εν ολίγοις η εξής: Ο κύριος Αλέξανδρος Γεωργιάδης εισάγεται στις 3 Μαρτίου στο νοσοκομείο Ελπίς προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο (δεν θα σπάσουμε το ιατρικό απόρρητο αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η επέμβαση δεν ήταν επείγουσα και θα μπορούσε να προγραμματιστεί). Κατά την εισαγωγή του παρουσιάζει έγγραφο από το Κοινωνικό Ιατρείο και εισάγεται ως άπορος και ανασφάλιστος. Χειρουργείται και νοσηλεύεται σε μονόκλινο δωμάτιο της Παθολογικής. Τελικά παίρνει εξιτήριο στις 7 Μαρτίου.

Η δημοσιοποίηση της σκανδαλώδους αυτής διαδικασίας προκαλεί την απάντηση του διευθυντή του νοσοκομείου, Θ. Γιάνναρου, η οποία εν πολλοίς αναφέρει ότι ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης εισήχθη ως ανασφάλιστος και ότι υπέγραψε στις 20 Μαρτίου υπεύθυνη δήλωση με την οποία αναλάμβανε να πληρώσει τα νοσήλεια μέχρι τις 31 Μαρτίου, κάτι που έπραξε.

Αυτό που δεν λέει ο διευθυντής και αποκαλύπτεται στη ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη από την δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας είναι ότι η υπεύθυνη δήλωση του Αλέξανδρου Γεωργιάδη εμφανίζεται για πρώτη φορά χθες, μετά το ρεπορτάζ της εφημερίδας ενώ εντελώς ξαφνικά χθες γίνεται και η αποπληρωμή των νοσηλείων. Αυτό όμως που μπορεί να προκαλέσει εισαγγελική έρευνα είναι ότι χθες επίσης εμφανίζεται νέο έγγραφο εισαγωγής του αδελφού του υπουργού υγείας στο οποίο πλέον λείπει ο χαρακτηρισμός άπορος και εμφανίζεται μόνο ως ανασφάλιστος.

Απολαυστικός ήταν και ο κωμικός υπουργός υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στο twitter επιτέθηκε σε όσους ασχολούνταν με το ρεπορτάζ, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την κατάσταση του αδελφού του.
 
Kostas.Vaxevanis @KostasVaxevanis
@AdonisGeorgiadi Δημοσίευμα.Είναι αλήθεια πως ενώ πεθαίνουν άνθρωποι εξαιτίας σου αυτός χειρουργήθηκε ως άπορος; http://ow.ly/vjY24 
@KostasVaxevanis ξέρετε εσείς αν είναι άπορος ή όχι;

Επιπλέον πολύ ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι και η κάλυψη των ΜΜΕ. Τα μεγάλα ΜΜΕ δεν θεωρούν την αποκάλυψη ιδιαίτερα σημαντική ενώ το νεοσύστατο TOC της ανεξάρτητης δημοσιογράφου Έλλης Σταη το παίζει με τίτλο «Πολύ κακό για το τίποτα». Τα θερμά μας συγχαρητήρια!


[--->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: