Γιορτή Κωνσταντίνου & Ελένης vs Γιορτή της δημοκρατίας: 1-0

Ούτε λίγο ούτε πολύ οι Συριζαίοι (από την κορυφή ως την εκλογική τους βάση) κατηγορούν σε κάθε τόνο την ελληνική κοινωνία για τη χθεσινή τους κατακρήμνιση. 

Αρχικά φταίνε αυτοί που ψήφισαν τον μπαμπούλα Κούλη και όχι τον άγγελο Τσίπρα. 

Μετά κατηγόρησαν αυτούς που μετακινήθηκαν σε άλλες μικρότερες συνιστώσες του "δικού" τους παραδοσιακού δημοκρατικού τόξου (βλ. ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ζωίτσα και Γιόντα, άσχετα που δεν κατάφεραν να μπουν στη νέα Βουλή, που είναι ήδη παλιά και θα έχουν την ευκαιρία τους για το 3% στις επόμενες εκλογές - παρωδία της ενισχυμένης αναλογικής τον Ιουνιο). 

Τέλος, τους φταίει η αποχή (39%), η οποία ήταν κατά τι μικρότερη από τις εκλογές του 2019 (42%) και ακόμα πιο μικρή από την απoχή του 2015 (43,5% περίπου-ιστορικό υψηλό), όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν κι επισήμως στην εξουσία. Μάλλον τότε δεν τους πείραζε η αποχή. Τώρα, βέβαια, καίει και τσουρουφλίζει. Στο κεφάλι τους, βέβαια, γιατί κάτι που μάθαμε χθες από το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι πως αν η αποχή ήταν σημαντικά μικρότερη, μάλλον και η νίκη του Κούλη θα ήταν σημαντικά μεγαλύτερη και η διαφορά τους εξακοντισμένη προς τον πάνω άξονα. 

Ας κοιταχτούν, λοιπόν για αρχή, στον καθρέφτη, ας θυμηθούν τις συνεργασίες με την ακροδεξιά, τα "Οχι" που έγιναν "Ναι μάλιστα" και ας καταλάβουν επιτέλους πως οι συνθήκες διαμορφώνουν τις συνειδήσεις και όχι οι λαϊκίστικες μπαρούφες που εκτοξεύουν ένθεν και ένθεν οι αναλώσιμοι αρχηγούληδες της αυτοκρατορικής Αριστεράς.

Ας επιστρέψουμε τον όρο "φασίστες" που μας αποδίδουν οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν τους ψηφίσαμε για ακόμη μια φορά, ανανεώνοντας έστω για λίγο το περιεχόμενο των λέξεων που κατά κόρον οικειοποιούνται σα να 'ναι αυτόκλητο δικαίωμα τους: Άλλο Αριστερά και άλλο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκλογές δεν είναι τίποτα άλλο από μια ακόμη δημοσκόπηση. Ποτέ δεν αποτελούσαν εργαλείο στα χέρια ενός αριστερού που επιθυμεί τη ρήξη και την ανατροπή. Αρκεί να αναλογιστούμε τη μόνη περίπτωση που η εξουσία κατέφυγε στον λαό με το τελευταίο ελληνικό δημοψήφισμα για το ΝΑΙ και το ΟΧΙ, μπάζοντας τον από το παράθυρο στην εξουσία. Ούτε μύτη δεν άνοιξε. Τόσο χρήσιμες είναι οι εκλογές και η κάλπη σήμερα. Όσον αφορά και τις υπόλοιπες, μια καληνύχτα αρκεί.

[------>]

Δεν υπάρχουν σχόλια: