Βολιβία : 16 ηχογραφημένες συνομιλίες της ηγεσίας των πραξικοπηματιών κατά την προετοιμασία του πραξικοπήματος


 

Το ψηφιακό μέσα ενημέρωσης Erbol δημοσίευσε χθες, 11/11,16 ηχογραφημένες συνομιλίες που αφορούν άμεσα τους ηγέτες της αντιπολίτευσης οι οποίοι σχεδιάζουν πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης του πρώην προέδρου Eβο Μοράλες, με το συντονισμό της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βολιβία.

Σύμφωνα με τις ηχογραφήσεις, οι Αμερικανοί γερουσιαστές Ted Cruz, Marco Rubio και Bob Menéndez συμμετείχαν στο σχεδιασμό του πραξικοπήματος και είχαν άμεση επαφή με την αντιπολίτευση στη Βολιβία, προκειμένου να υπάρξει κυβερνητική αλλαγή στη χώρα

Απόστρατοι στρατιωτικοί, ο πρώην νομάρχης της Cochabamba και ο αιτών άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την κατηγορία για διαφθορά το 2009, Manfred Reyes Villa, αναφέρονται επίσης ως αρχιτέκτονες του πραξικοπήματος.

Στις ηχογραφήσεις γίνεται αναφορά και στο κάλεσμα των ηγετών της αντιπολίτευσης για κάψιμο των γραφείων των κυβερνητικών κομμάτων και την οργάνωση γενικής απεργίας σε όλη τη χώρα. Και μεταξύ άλλων και πιθανή επίθεση κατά της Πρεσβείας της Κούβας, όπως στο πραξικόπημα κατά του προέδρου της Βενεζουέλας, Hugo Τσάβες, το 2002

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι το σχέδιο αποσταθεροποίησης το συντόνισε η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βολιβία πριν τις εκλογές και αναφέρουν τους Αμερικανούς γερουσιαστές Τεντ Κρουζ και Μάρκο Ρούμπιο, οι οποίοι λέγεται ότι είχαν απευθείας επαφές με την αντιπολίτευση στη στρατηγική  ανατροπής του Μοράλες.

Το σχέδιο πρόβλεπε τη σύσταση πολιτικής-στρατιωτικής κυβέρνησης σε ενδεχόμενη νίκη του Μοράλες στις εκλογές, στις 20 Οκτωβρίου. Η νέα κυβέρνηση θα κατάγγειλε την απάτη στην εκλογική διαδικασία και δεν θα αναγνώριζε την εκλογική νίκη του Μοράλες

Η δημοσίευση των ηχητικών ντοκουμέντων γίνεται εν μέσω πολιτικής κρίσης μετά τον εκλογικό θρίαμβο του Εβο Μοράλες, τον οποίο η αντιπολίτευση κατηγορεί για νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος.

Πριν λίγες εβδομάδες σε ομιλία του ο Πρόεδρος Eβο Μοράλες είχε αναφερθεί σε σχέδια πραξικοπήματος και ότι η κυβέρνησή του είχε στα χέρια της ηχογραφημένες συνομιλίες. Τότε,ούτε η αντιπολίτευση ούτε η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν κάνει κάποιο σχόλιο.

Τις ηχογραφήσεις μπορείτε να τις ακούσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:





Περιληπτικά 


Ηχητικό ντοκουμέντο 1: Γίνεται αναφορά στη δέσμευση των Γερουσιαστών των ΗΠΑ Marco Rubio, Bob Menéndez και Ted Cruz ως προς το σχέδιο πραξικοπήματος στη Βολιβία.


Ηχητικό ντοκουμέντο 2: Ενα μέλος της βολιβιανής αντιπολίτευσης και ένας απόστρατος στρατιωτικός ζητούν να γίνει ένοπλη εξέγερση.

Ηχητικό ντοκουμέντο 3: Ένα μέλος της βολιβιανής αντιπολίτευσης (αγνώστου μέχρι στιγμής ταυτότητας) προτείνει να υποδειχθούν τα σπίτια των υποστηρικτών του πολιτικού κόμματος του προέδρου, να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό και στη συνέχεια να τον επηρεάσουν προκειμένου να υποστηρίξει το πραξικόπημα.

Ηχητικό ντοκουμέντο 4: Μέλος της αντιπολίτευσης (αγνώστου μέχρι στιγμής ταυτότητας ), προτείνει τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει την αντιπολίτευση, ως προϋπόθεση ακύρωσης των εκλογών της 20 Οκτωβρίου , που θα πρέπει να έχει σαν στόχο την οργάνωση στρατιωτικο-πολιτικής εξέγερσης και τη γενική απεργία. Τόνισε, επίσης ότι υπάρχουν δραστήρια μέλη στις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία που υποστηρίζουν αυτές τις ενέργειες.

Ηχητικό ντοκουμέντο 5: Μια συζήτηση μεταξύ των μελών της αντιπολίτευσης που δείχνει τη συμμετοχή του Manfred Reyes Villa , ενός άλλου μέλους της αντιπολίτευσης με βάση στις Ηνωμένες Πολιτείες, που σχεδιάζουν το πραξικόπημα. Γίνεται αναφορά στη στήριξη που λαμβάνει η αντιπολίτευση από την Ευαγγελική εκκλησία και την κυβέρνηση της Βραζιλίας. Εντύπωση προκαλεί η αναφορά σε υποτιθέμενο άνθρωπο της εμπιστοσύνης του προέδρου της Βραζιλίας Μπολσονάρου, ο οποίος μάλιστα συμβουλεύει έναν υποψήφιο για την προεδρία, ο οποίος ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί.

Ηχητικό ντοκουμέντο 6: Δείχνει τη συμμετοχή του Manfred Reyes Villa , μέλους της αντιπολίτευσης με σχέδια πραξικοπήματος. Ακούγεται η φωνή του βολιβιανού πολιτικού ακτιβιστή Manfred Reyes Villa.

Ηχητικό ντοκουμέντο 7: Ενας απόστρατος Συνταγματάρχης επιβεβαιώνει το σχέδιο πραξικοπήματος εναντίον του προέδρου Evo Μοράλες και εκφράζει την ανησυχία του για τη συμμετοχή των ηγετών της Επιτροπής Πολιτών στο τμήμα του στρατού που συνδέεται με την αντιπολίτευση.

Ηχητικό ντοκουμέντο 8: Ο πρώην Συνταγματάρχης Julio César Maldonado Leoni , πρόεδρος της Εθνικής Στρατιωτικής Επιτροπής, διατάζει την υλοποίηση όλων των ειδών δράσεων κατά της Πρεσβείας της Κούβας και των διπλωματών της, να περάσουν στον κόσμο τον φόβο και το μίσος προς τους Κουβανούς ώστε να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ηχητικό ντοκουμέντο 9: Η ηχογράφηση αφορά συνάντηση μεταξύ απόστρατων στρατιωτικών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Cochabamba. Ο απόστρατος Συνταγματάρχης Julio César Maldonado Leoni , πρόεδρος της Εθνικής Στρατιωτικής Επιτροπής, αναφέρεται στη δημιουργία μιας πολιτικο-στρατιωτικής εξουσίας.

Ηχητικό ντοκουμέντο 10: Ο απόστρατος Βολιβιανός Συνταγματάρχης Teobaldo Cardoso λέει ότι όλα είναι έτοιμα και ότι είναι μια μεγάλη ομάδα πρώην και νυν στρατιωτικών που είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση.


Ηχητικό ντοκουμέντο 11: Περιγράφεται η δέσμευση του πολιτικού και μέλους της αντιπολίτευσης Manfred Reyes Villa , με σχέδια για ανατροπή του  προέδρου. Ακούγεται η φωνή του Manfred Reyes Villa  να συνομιλεί με την πολιτική ακτιβίστρια και μέλος της αντιπολίτευσης Miriam Pereira και τους δημοσιογράφους Carlos και Chanet Blacut .

Ηχητικό ντοκουμέντο 12: Ακούγεται η φωνή του απόστρατου στρατηγού του στρατού Remberto Siles που αναφέρεται στην ύπαρξη ενός μεγάλου σχεδίου ανατροπής της κυβέρνηση.

Ηχητικό ντοκουμέντο 13: Στρατηγική και δράσεις της Επιτροπής Πολιτών της La Paz , στα πλαίσια της εθνικής απεργίας στις 21 Αυγούστου. Μπορείτε να ακούσετε τη φωνή του προέδρου της, πολιτικού Jaime Antonio Alarcón Daza .

Ηχητικό ντοκουμέντο 14: Μπορείτε να ακούσετε τη φωνή του απόστρατου συνταγματάρχη Oscar Pacello Aguirre, εκπροσώπου του Εθνικού συντονιστικού του στρατού.Αναφέρεται σε ένα μυστικό σχέδιο κατά της κυβέρνησης του προέδρου Evo Μοράλες και τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 10 Οκτώβριου

Ηχητικό ντοκουμέντο 15: Ιδιωτική συνάντηση μεταξύ των μελών της αντιπολίτευσης Jaime Antonio Alarcón Daza και Iván Ariasμε άλλα μέλη των Επιτροπών Πολιτών, όπου συμφωνείται να αποκτήσουν τον αναγκαίο εξοπλισμό για την γρήγορη εξαγωγή των αποτελεσμάτων στις επόμενες προεδρικές εκλογές, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν για να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών και καταγγείλουν ότι έγινε νοθεία. Γίνεται αναφορά στο ίδρυμα Jubilee Foundation , την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών και την Ευαγγελική εκκλησία

Ηχητικό ντοκουμέντο 16: Η πολιτική ακτιβίστρια Miriam Pereira συνδέει το μέλος της αντιπολίτευσης και διαμένοντα στην Αμερική Carlos Sánchez Berzain με το σχέδιο ανατροπής του προέδρου Μοράλες. Σχολιάζει ότι ο Sanchez θέλει να υποκινήσει έναν εμφύλιο πόλεμο στη Βολιβία και ότι έχουν μια χρηματοδότηση μισού εκατομμυρίου δολαρίων.


ΠΗΓΗ : https://www.facebook.com/CaracasChiAma/posts/3668751336471994?__tn__=K-R 

 ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ :

US HANDS AGAINST BOLIVIA. PART I

 ΑΘΗΝΑ,12/11/2019, 5.37 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: