#Βενεζουέλα

3 ώρες

Εδώ και περίπου 8 ώρες όλο το Καράκας και το μεγαλύτερο μέρος της Βενεζουέλας είναι βυθισμένο στο σκοτάδι.
Ο λόγος, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι ένα σαμποτάζ στο ηλεκτρικό δίκτυο, ενώ σύμφωνα με την αντιπολίτευση, η αιτία βρίσκεται  στην ανικανότητα της κυβέρνησης.
Παραθέτουμε και τις δύο θέσεις, ώστε όλοι να μπορέσουν να αποφασίσουν ποιος έχει το δίκιο.

Τα τελευταία χρόνια στη Βενεζουέλα πάνω από 200 άτομα βρέθηκαν νεκροί από ηλεκτροπληξία, κολλημένοι στους πυλώνες υψηλής τάσης, ενώ σαμποτάριζαν το εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο για να βλάψουν την επανάσταση. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ακόμα και όταν ο σαμποτέρ δεν πέθαινε , το σαμποτάζ είχε επιτυχία και άφηνε για ώρες στο σκοτάδι πόλεις ολόκληρες.

Ο Αμερικανός υπερσυντηρητικός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, 3 μόλις λεπτά μετά το μπλακάουτ, όταν ακόμα ούτε τα ΜΜΕ της Βενεζουέλας, ούτε η κυβέρνηση είχε δημοσιοποιήσει το γεγονός, δημοσίευσε ένα τουίτ αναφέροντας το μπλακάουτ και παρέχοντας τα ακριβή δεδομένα των περιοχών της χώρας που είχαν βυθιστεί στο σκοτάδι , και φυσικά κατηγορούσε την κυβέρνηση για ανικανότητα αναποτελεσματική: Πώς το ήξερε;

Αυτή τη στιγμή, 1:20 τη νύχτα ώρα Καράκας, η κατάσταση στην πρωτεύουσα είναι ήσυχη από την άποψη της δημόσιας τάξης, ωστόσο η πόλη, και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει στο σκοτάδι.
Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει επανέλθει στα ανατολικά της χώρας και σε ορισμένες άλλες  πολιτείες σύμφωνα με τις πληροφορίες της αντιπροέδρου Ντέλσι Ροντρίγκεζ.

Στο Link  πως έζησε ο πληθυσμός το μπλακάουτ την πρώτη ώρα μετά το μαύρο.

[---->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: