Mε διεθνή πλοκάμια η “εγκληματική οργάνωση” των Σκουριών


vasilinos.wordpress.com

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 9 Ιουλίου 2007 έλαβε ανώνυμη καταγγελία κατά της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., κατόπιν τούτου η Επιτροπή στις 10 Δεκεμβρίου 2008 κίνησε επίσημη διαδικασία έρευνας. Η απόφαση κίνησης της διαδικασίας δημοσιοποιήθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 10 Μαρτίου 2009.
Στις 6 Απριλίου 2009 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε έναν φάκελο από “τον αρχηγό της δομημένης εγκληματικής οργάνωσης” που δρα στη Β. Χαλκιδική, τον Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων κ. Παπαγεωργίου Απόστολο. Μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον “αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης”. Πιθανολογείται σοβαρά “κατόπιν άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου” ότι και την ανώνυμη καταγγελία το 2008 την είχε καταθέσει ο “αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης κ. Παπαγεωργίου”.
Στις 23-2-2011 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε την τελική της απόφαση Ε(2011)1006 σχετικά με την κρατική ενίσχυση που εφάρμοσε η Ελλάδα υπέρ της Ελληνικός Χρυσός (υπόθεση C 48/2008, πρώην ΝΝ 61/2008), καλώντας το υπό πτώχευση Ελληνικό Δημόσιο να ανακτήσει από την εταιρεία το ποσό των 15,34 εκατ. ευρώ νομιμοτόκως.
Το Ελληνικό Δημόσιο που κόβει τα επιδόματα των αναπήρων, που περικόπτει τις συντάξεις, που απολύει τους εργαζομένους, που κατάσχει περιουσίες φτωχών …που ….που …που βάζει χαράτσια τους φτωχούς, εισητήριο στο επισκεπτήριο του νοσοκομείου… καταστεναχωρέθηκε από την απόφαση κατά του Μπόμπολα και της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. (που της είχε χαρίσει την αμύθητη ορυκτή χρυσή περιουσία της ) και αποφάσισε τον Απρίλιο του 2011 να ασκήσει προσφυγή ακυρώσεως ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: