Γέμισε πολεμικά η ανατολική Μεσόγειος



Ενώ τα εθνικά μέσα ενημέρωσης προσποιούνται ότι όλα κυλούν "σχεδόν φυσιολογικά" στην εξέλιξη της  κρίσης στη Συρία, η Κίνα έστειλε και αυτή τρία πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο.



Anche tre navi da guerra cinesi nel Mediterraneo
Το ένα από τα δύο κινέζικα καταδρομικά κατά τη διέλευση του από τη διώρυγα


Μετά την ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή της Μεσογείου, η Ρωσία και η Κίνα, φυσικά, δεν κάθισαν να παρακολουθούν από μακριά.

Η κεντρική κυβέρνηση της Κίνας, έδωσε την άδεια σε τρία πολεμικά πλοία της να εισέλθουν στη Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Οι αιγυπτιακές αρχές δεν πρόβαλαν βέτο,το αντίθετο, η διέλευση των βαρέων θκαταδρομικών "Noauio-83", "Quigb-133" (με εξοπλισμό  πάνω από 4 χιλιάδες τόνουςι) και του αεροπλανοφόρου "Waishanhu-878" (με 11 χιλιάδες τόνους υλικά) έγινε με την προστασία του αιγυπτιακού στρατού και την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη διώρυγα για λόγους ασφαλείας.

 

Η Ρωσία είναι ήδη παρούσα στη Μεσόγειο με 11 πολεμικά πλοία που εκτελούν περιπολίες κατά μήκος των ακτών της Συρίας και θα συμμετάσχουν σε κοινή άσκηση με την Κίνα και τη Συρία.


.Να  πούμε μόνο, ότι πρέπει να είναι εντελώς ηλίθιοι για να διαχειρίζονται με αυτόν τον τρόπο τις πληροφορίες στις πιο σοβαρές στιγμές εδώ και αρκετές δεκαετίες, σ'αυτά τα μέρη. ...



Δεν υπάρχουν σχόλια: