πώς χτίζεται η συναίνεση (και μέσα από προβοκάτσιες)



"Για τις φωτογραφίες με τους εκτελεσμένους Σύρους, θα πρέπει να διαβάσεις για να πιστέψεις"

Να λοιπόν, που η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνώριζε την ύπαρξή τους : "Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κινήθηκαν τους δύο προηγούμενους μήνες με βάση τις φωτογραφίες, σύμφωνα με αξιωματούχους , επειδή δεν είχαν στην κατοχή τους τα ψηφιακά αρχεία, οπότε δεν μπορούσαν να γνωρίζουν τη γνησιότητά τους".  Πάντως η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι τα αρχεία είναι γνήσια επειδή είναι σωστά αριθμημένα : "Παρ 'όλα αυτά , είπαν , η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές , βασίζοντας εν μέρει αυτή την εκτίμηση  στην σχολαστικότητα με την οποία είναι αριθμημένα τα σώματα στις φωτογραφίες".  

Και τώρα , για τον ουδέτερο σχρηματοδότη  της πηγής τους,(στμ.το Κατάρ) : "Οι δικηγόροι στους οποίους η κυβέρνηση του Κατάρ ,ένας ορκισμένος αντίπαλος του κ. Άσαντ , ανάθεσε την αξιολόγηση των φωτογραφιών δεν εμφανίζουν τον Καίσαρα (στμ.τον πληροφοριοδότη τους) ούτε και δίνουν κάποια ανεξάρτητη απόδειξη της καταγωγής τους". Αποσπασματικά και μόνο, μετά τη διαβεβαίωση των Times ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές , μαθαίνουμε το εξής: 

"Για την ώρα , ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράζουν την οργή τους για τις φωτογραφίες , αν και προειδοποιούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επιβεβαιώσει την γνησιότητα τους".  Πόσα άτομα είναι στις φωτογραφίες; Πόσες χιλιάδες ; "Η έκθεση για τις φωτογραφίες , παρά το ότι συντάχτηκε από τρεις εμπειρογνώμονες με εμπειρία σε διεθνείς δίκες για εγκλήματα πολέμου , έβαλε και κάποια ερωτήματα . Ενώ λέει ότι το πλήρες αρχείο αποτελείται από περίπου 55.000 φωτογραφίες , με περίπου 11.000 εκτελεσμένους, οι ερευνητές παραδέχτηκαν ότι είχαν εξετάσει μόνο 5.500 φωτογραφίες που δείχνουν 835 άτομα". Όσον αφορά δε το τάιμινγκ, πρόκειται για καθαρή σύμπτωση : 

Η χρονική στιγμή δημοσιοποίησης της έκθεσης μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι είχε προγραμματιστεί έτσι ώστε να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση του κ. Άσαντ , την ώρα που άρχιζαν οι συνομιλίες. Η έκθεση αναφέρει ότι οι ερευνητές πήραν συνέντευξη από τον φωτογράφο,τον  Καίσαρα (στμ.το όνομα-ψευδώνυμο, του πληροφοριοδότη) , στις 12, 13, και 18 Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι η έκθεση συντάχθηκε μέσα σε λίγες μέρες από την τελευταία συνέντευξη
Ωχ , φαίνεται, μάλιστα ότι συμμετείχαν  και "γειτονικές χώρες" : "Ο κ. Rashid , η ομάδα του οποίου βοήθησε να περάσουν λαθραία έξω , είπε ότι επί μήνες δούλευε με τις επαφές του στη Συρία και κάποιες απροσδιόριστες  "γειτονικές χώρες" για να βγάλει έξω από τη Συρία τον πληροφοριοδότη και τις φωτογραφίες του ".
Φυσικά ,όταν λέμε γειτονικές χώρες πρόκειται για ένα ευφημισμό που αφορά τις ουδέτερες και ειρηνικές χώρες που περιβάλλουν τη Συρία .


Δεν υπάρχουν σχόλια: