Αl.Papadimitriou " .Οι περισσότεροι από εσάς θα ξέρετε τον Πύργο των Αθηνών, το ψηλότερο κτίριο της Αθήνας λίγο χαμηλότερα από τον κόμβο των Αμπελοκήπων. Έχει ύψος 104μ. Δηλαδή όσο ο πυλώνας μιας ανεμογεννήτριας. Τα ύψη πυλώνα μιας Ανεμογεννήτριας κυμαίνονται από 90 μέχρι 120 μέτρα. Και προσθέτοντας και το μήκος του πτερυγίου φτάνουν στα 160 με 230 μέτρα! Φανταστείτε δηλαδή δυο Πύργους της Αθήνας, τον έναν πάνω στον άλλο.
Και τι θεμελίωση χρειάζεται ένας τέτοιος πυλώνας;
Για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών απαιτείται διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου γύρω από την θέση εγκατάστασης κάθε μηχανής. Απαιτείται γύρω από την θέση της κάθε ανεμογεννήτριας η κατασκευή ενός ισοπεδωμένου πλατώματος διαστάσεων περίπου 50m x 50m. Η ισοπέδωση του χώρου θα γίνει στον μεγαλύτερο βαθμό με εκχέρσωση του χώρου, ώστε να υπάρχει στέρεο έδαφος στον ευρύτερο χώρο, στον οποίο θα εναποτεθεί ο εξοπλισμός και όπου θα κινηθούν τα ανυψωτικά μηχανήματα.
Η κατασκευή του θεμελίου κάθε ανεμογεννήτριας περιλαμβάνει κατά σειρά τις εξής εργασίες:
• Εκσκαφή βάσεων
• Τοποθέτηση σκυροδέματος καθαριότητος Β 160
• Κατασκευή ξυλοτύπου θεμελίου
• Τοποθέτηση του οπλισμού του πέδιλου και τοποθέτηση / ευθυγράμμιση των υλικών αγκυρώσεως
• Εγκατάσταση θεμελιακής γειώσεως
• Τοποθέτηση των καλωδίων χαμηλής τάσεως
• Σκυροδέτηση πέδιλου με σκυρόδεμα C 25/30
• Επιχωμάτωση.
Συνολικά εκτιμάται ότι για κάθε θέση Α/Γ απαιτείται εκσκαφή περίπου 550-700 m3 εδάφους.
Οι μηχανές θεμελιώνονται στο έδαφος με χρήση οπλισμένου σκυροδέματος. Για την βάση κάθε μηχανής υπολογίζεται ότι απαιτούνται 100m3 περίπου σκυρόδεμα καθαριότητας και 600m3 περίπου οπλισμένο σκυρόδεμα.
Προβλέπεται κατασκευή ενός κτιρίου ελέγχου επιφάνειας περίπου 60 m² εντός του γηπέδου. Ο οικίσκος θα χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού σύνδεσης του Α/Π με το ηλεκτρικό δίκτυο, για την εγκατάσταση του συστήματος τηλε-επίβλεψης ελέγχου και ασφάλειας, για την παρουσία χώρων μικροεπισκευών και αποθήκευσης και φανταστείτε τι ακριβώς θα γίνει στην περιοχή και τι επιπτώσεις θα έχει σε αισθητική, οικολογία και οικονομία.""
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου