η ολυμπιακή σημαία στα χέρια των στρατιωτικών


 
 



Η κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητος ανέθεσε την έπαρση της σημαίαςαυτή με τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους,ένα υποτίθεται σύμβολο ειρήνης, σε μια ομάδα 16 Βρετανών στρατιωτών, από αυτούς με τις περισσότερες διακρίσεις στους πρόσφατους πολέμους.


Επικεφαλής της ομάδας, που αποτελείτο και από τα τρία στρατιωτικά όπλα, ο Ταλ Lambert, ο υπεύθυνος επικοινωνιών των αεροπορικών βάσεων Lyneham και Brize Norton, στρατιωτικό ορμητήριο πέρυσι, στην επιδρομή κατά της Λιβύης. Από τη RAF, ο λοχίας Raval, που διακρίθηκε στους πολέμους στα Βαλκάνια και το Ιράκ.Από το Πολεμικό Ναυτικό και το Σώμα των Πεζοναυτών, ο αξιωματικός Hiscock, ο οποίος τιμήθηκε με το μετάλλιο ανδρείας της Βασίλισσας για τη δράση του στην εισβολή στο Ιράκ. Από το πεζικό, ο λοχίας Reains που διέπρεψε στη μάχη στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, όπου και τραυματίστηκε, και ο δεκανέα
Rainey, που συμμετείχε σε δύο επικίνδυνες αποστολές στο Αφγανιστάν.

Η ανάθεση σε στρατιωτικούς της έπαρσης όχι μόνο της αγγλικής σημαίας αλλά και αυτής  των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν μια χειρονομία ιδιαίτερα συμβολική. Μια επιβεβαίωση ότι οι δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου και των άλλων χωρών του ΝΑΤΟ δεν διεξάγουν πολέμους επιθετικούς, αλλά επιχειρήσεις ειρηνευτικές και ,φυσικά, προς το συμφέρον της ανθρωπότητας. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή που ενέκρινε αυτή την επιλογή, η οποία κανονικά θα έπρεπε να απαγορευθεί σε οποιαδήποτε  χώρα διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, υπέπεσε σε βαρύ ατόπημα. Άλλο τόσο σοβαρό είναι  και ότι ο διεθνής Τύπος, που παρίσταται  στο Λονδίνο με χιλιάδες δημοσιογράφους,  έκανε πως δεν το είδε, και προτίμησε να ασχοληθεί με την περιγραφή του καπέλου(άνευ φτερού!) της Αυτού Μεγαλειότητας, κατά την έπαρση της σημαίας των Ολυμπιακών αγώνων από ένα στρατιωτικό άγημα που ξαναφέρνει στο νου  τις παλιές ένδοξες μέρες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: