Η Πολεμική Προπαγάνδα του Ισραήλ - Μυστική Έκθεση Οδηγιών για την Παραπλάνηση της Κοινής Γνώμης

.
«Οι Εβραίοι θα μπορούσαν να είχαν την Ουγκάντα​​, τη Μαδαγασκάρη
 και άλλους τόπους για τη δημιουργία μιας εβραϊκής Πατρίδας,
 αλλά δεν ήθελαν απολύτως κανέναν άλλο εκτός από την Παλαιστίνη,
όχι επειδή το νερό της Νεκράς Θάλασσας εξατμιζόμενο  μπορεί να παράγει 
πέντε τρισεκατομμύρια δολάρια σε μεταλλευτικά και σκόνη μετάλλων.
Όχι επειδή το υπέδαφος της Παλαιστίνης περιέχει είκοσι φορές περισσότερο 
πετρέλαιο από ό, τι όλα τα συνδυασμένα αποθέματα στιςδύο Αμερικές. 

αλλά επειδή η Παλαιστίνη είναι το σταυροδρόμι Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής, 
επειδή η Παλαιστίνη αποτελεί το πραγματικό κέντρο παγκόσμιας 
πολιτικής δύναμης, το στρατηγικό κέντρο για τον έλεγχο του κόσμου.
Nahum Goldman, Πρόεδρος του Παγκόσμιου εβραΙκού Συνεδρίου Εδω

Το παρακάτω κείμενο από Εδώ

28  Ιουλίου2014  "The Independent" -
".....Οι Ισραηλινοί εκπρόσωποι χρησιμοποιούν μια επαγγελματική, καλά τεκμηριωμένη και εμπιστευτική μελέτη σχετικά με το πώς θα επηρεάσουν τα μέσα ενημέρωσης και την κοινή γνώμη στην Αμερική και την Ευρώπη. 
Συντάχθηκε απο τον εμπειρογνώμονα Δημοκρατικό δημοσκόπο και πολιτικό στρατηγό Dr Frank Luntz, Η μελέτη είχε ανατεθεί πριν από πέντε χρόνια σε μια ομάδα που ονομάζεται The Israel Project, με γραφεία στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, για να χρησιμοποιείται από εκείνους "που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου των μέσων ενημέρωσης για το Ισραήλ".

Κάθε μία από τις 112 σελίδες του φυλλαδίου φέρει τη σήμανση "όχι για διανομή ή  δημοσίευση» και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί.

Η έκθεση Luntz, με επίσημο τίτλο: "Διεθνές Γλωσσάριο Ισραηλινού πρότζεκτ 2009"  διέρρευσε σχεδόν αμέσως από το Newsweek Online, αλλά η πραγματική σημασία του δεν έχει επισημανθεί.
Θα πρέπει να διαβαστεί από όλους, ειδικά τους δημοσιογράφους που ενδιαφέρονται για οποιαδήποτε πτυχή της ισραηλινής πολιτικής, λόγω των οδηγιών "τι λέμε και τι δεν λέμε" προς τους εκπροσώπους των Ισραηλινών. 
Αυτά είναι άκρως διαφωτιστικά για το χάσμα μεταξύ του τι πιστεύουν πραγματικά οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι και οι πολιτικοί, και του τι λένε, τα οποία καθορίζονται με κάθε λεπτομέρεια με οδηγό το τι θέλουν να ακούσουν οι Αμερικανοί. 

Σίγουρα κανένας δημοσιογράφος δεν πρέπει να πάρει συνέντευξη από ισραηλινό εκπρόσωπο πριν τα διαβάσει.

Το φυλλάδιο είναι γεμάτο από ζουμερές συμβουλές για το πώς θα πρέπει να προσαρμόζουν τις απαντήσεις τους για διαφορετικά ακροατήρια. 
Για παράδειγμα, η μελέτη αναφέρει ότι  "οι Αμερικανοί συμφωνούν ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να έχει προστατευόμενα σύνορα». Αλλά δεν σας κάνει καλό να καθορίσετε ακριβώς ποια πρέπει να είναι αυτά τα σύνορα. Αποφύγετε να μιλάτε για σύνορα όσον αφορά  προ-ή μετα- το 1967, διότι χρησιμεύει μόνο για να υπενθυμίσει στους Αμερικανούς τη στρατιωτική ιστορία του Ισραήλ.
 Ιδιαίτερα με τους αριστερούς αυτό σας βλάπτει..

"Τι λέτε σχετικά με το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων που εκδιώχθηκαν ή έφυγαν το 1948 και τα επόμενα έτη, και οι οποίοι δεν επιτρέπεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους;"
Εδώ ο Δρ Luntz δίνει λεπτές συμβουλές για τους εκπροσώπους, λέγοντας ότι «το δικαίωμα της επιστροφής είναι ένα δύσκολο θέμα για τους Ισραηλινούς να το επικοινωνούν αποτελεσματικά, επειδή ένα μεγάλο μέρος της ισραηλινής γλώσσας ακούγεται σαν το « χώρια αλλά ίσοι » των αποσχιστών του 1950 και των υποστηρικτών του  απαρτχάιντ. τη δεκαετία του 1980.
Είναι γεγονός ότι δεν αρέσει στους Αμερικανούς, δεν πιστεύουν και δεν δέχονται την έννοια του «χωριστά αλλά ίσοι».

Το πως, λοιπόν, θα πρέπει να χειριστούν οι εκπρόσωποι αυτό το θέμα είναι μια δύσκολη ερώτηση παραδέχονται στο φυλλάδιο. Θα πρέπει να το ονομάσουμε  «απαίτηση», γιατί στους Αμερικανούς δεν αρέσουν οι άνθρωποι που έχουν απαιτήσεις."Στη συνέχεια, πείτε : « οι Παλαιστίνιοι δεν είναι ικανοποιημένοι με το δικό τους κράτος. Τώρα απαιτούν έδαφος στο εσωτερικό του Ισραήλ ».
 Άλλες προτάσεις για μια αποτελεσματική ισραηλινή αντίδραση στο θέμα περιλαμβάνουν απαντήσεις ότι  το δικαίωμα της επιστροφής θα μπορούσε να γίνει "μέρος μιας τελικής διευθέτησης σε κάποιο σημείο στο μέλλον ".

Ο Δρ Luntz σημειώνει ότι οι Αμερικανοί στο σύνολό τους φοβούνται τη μαζική μετανάστευση στις ΗΠΑ, έτσι ώστε η μνεία «μαζικής παλαιστινιακής μετανάστευσης" προς το Ισραήλ δεν θα  ακουστεί καλά. Αν δεν λειτουργήσει αυτό, λέτε ότι η επιστροφή των Παλαιστινίων θα «εκτροχιάσει την προσπάθεια για την επίτευξη της ειρήνης".

Η έκθεση Luntz γράφτηκε στον απόηχο της Επιχείρησης Cast Lead τον Δεκέμβριο του 2008 και τον Ιανουάριο του 2009, όταν σκοτώθηκαν 1.387 Παλαιστίνιοι και εννέα Ισραηλινοί..

Υπάρχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο για την «απομόνωση τής Ιρανοκίνητης Χαμάς ως εμπόδιο για την ειρήνη». 
Δυστυχώς, με την τρέχουσα επιχείρηση Protective Edge, η οποία άρχισε στις 6 Ιουλίου, υπήρχε ένα πρόβλημα για τους Ισραηλινούς προπαγανδιστές κατά της Χαμάς, διότι είχε μάλωσε με το Ιράν για τον πόλεμο στη Συρία και δεν είχε καμία επαφή με την Τεχεράνη.
Οι φιλικές σχέσεις έχουν επαναληφθεί μόνο τις τελευταίες ημέρες - χάρη στην ισραηλινή εισβολή.

Μεγάλο μέρος των συμβουλών του Δρ Luntz είναι σχετικές με το ύφος και την παρουσίαση τής ισραηλινής υπόθεσης. Λέει ότι είναι απολύτως κρίσιμο να εκφράζουν ενσυναίσθηση για τους Παλαιστίνιους: "Οι εύπειστοι [sic] δεν νοιάζονται για αυτό που ξέρετε έως ότου μάθουν πόσο νοιάζεστε. Να δείχνετε νοιάσιμο και για τις δύο πλευρές! "
Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί ένας αριθμός Ισραηλινών εκπροσώπων εμφανίζονται σχεδόν δακρυσμένοι για τα δεινά των Παλαιστινίων που σφυροκοπήθηκαν από  τις ισραηλινές βόμβες και βλήματα.

Σε μια πρόταση με έντονα κεφαλαία υπογεγραμμένα γράμματα ο Δρ Luntz λέει ότι οι Ισραηλινοί εκπρόσωποι ή οι πολιτικοί ηγέτες δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ, να δικαιολογήσουν «την εκ προθέσεως θανάτωση αθώων γυναικών και παιδιών» και πρέπει να  αμφισβητήσουν επιθετικά αυτούς που κατηγορούν το Ισραήλ για τέτοιο έγκλημα.
Οι εκπρόσωποι των Ισραηλινών έδωσαν αγώνα για να ακολουθήσουν αυτή τη συνταγή, όταν 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ένα καταφύγιο του ΟΗΕ στη Γάζα την περασμένη Πέμπτη.

Υπάρχει μια λίστα με λέξεις και φράσεις που πρέπει να χρησιμοποιούνται και μια λίστα από αυτά που πρέπει να αποφεύγονται. 
Παράδειγμα: «Ο καλύτερος τρόπος, ο μόνος τρόπος, για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης είναι η επίτευξη αμοιβαίου σεβασμού."
Πάνω απ 'όλα, θα πρέπει να τονίζεται η επιθυμία του Ισραήλ για ειρήνη με τους Παλαιστίνιους ανά πάσα στιγμή, επειδή αυτό είναι που θέλουν να συμβεί οι Αμερικανοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία,. 
Αλλά οποιαδήποτε πίεση στο Ισραήλ να κάνει πραγματικότητα την ειρήνη θα πρέπει  να υποβαθμίζεται με το ρητό «ένα βήμα τη φορά, μια μέρα, κάποια φορά», η οποία θα γίνει δεκτή ως «μια προσέγγιση κοινής λογικής».

Ο Δρ Luntz αναφέρει ως παράδειγμα ενός "αποτελεσματικού ισραηλινού τρικ" την έκφραση:: «Θέλω να απευθυνθώ ιδιαίτερα στις Παλαιστίνιες μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους. Κανένας γονιός δεν θα πρέπει να θάψει το παιδί του. "

Η μελέτη παραδέχεται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν θέλει πραγματικά λύση δύο κρατών, αλλά λέει ότι αυτό θα πρέπει να συγκαλυφθεί, διότι 78 τοις εκατό των Αμερικανών το θέλουν. Θα πρέπει να τονίζονται ελπίδες για την οικονομική βελτίωση των Παλαιστινίων.

Θεωρείται επιτυχής και συστήνεται η δήλωση του Πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu «ώρα για κάποιον να ζητήσει από τη Χαμάς: τι ακριβώς κάνει για να φέρει ευημερία στο λαό της». 
Η υποκρισία εδώ είναι απίστευτη, καθώς είναι ο επτάχρονος ισραηλινός οικονομικός αποκλεισμός που έχει βυθίσει τη Γάζα στη φτώχεια και τη δυστυχία.

Σε κάθε περίπτωση, η παρουσίαση των γεγονότων από τους ισραηλινούς εκπροσώπους είναι να είναι προσανατολισμένη ώστε να δίνει την εντύπωση σε Αμερικανούς και Ευρωπαίους ότι το Ισραήλ θέλει ειρήνη με τους Παλαιστίνιους και ότι είναι έτοιμο να συμβιβαστεί για να επιτευχθεί αυτό, όταν όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν το θέλει.

  • Μια Εξήγηση για την Πρωτοφανή Σιωπή Σχολιαστών Έντυπου και Διαδικτυακού Τύπου

Βλ. Συνεργάτες Υψηλών Προσόντων για Επικερδή Εργασία ...στις Ισραηλινές Πρεσβείες 

[--->]