Οργισμένος Αραβας



 Τα βρώμικα χέρια του Ισραήλ πάνω στη Συρία
"Συγκεκαλυμμένα όμως, το Ισραήλ είναι ένας βασικός παράγοντας για την παράταση του εξαντλητικού πολέμου στη Συρία και ο ποιο ευνοημένος από την εξουδετέρωση της στρατιωτικής δύναμης του μόνου άμεσου άραβα γείτονα του που μέχρι στιγμής αρνείται τους όρους που υπαγορεύει το Ισραήλ, η μεγαλύτερη υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ περιφερειακή δύναμη, για τη σύναψη ειρήνης με το εβραϊκό κράτος". 
"Η πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό του Ισραήλ παρενέβησαν αρκετές φορές για να προστατέψουν το " ασφαλές καταφύγιο" της al-Nusra Front (ΣτΜ.το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία),από τα πυρά του στρατού της Συρίας, η οποία εξακολουθεί να δεσμεύεται από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 1974 με το Ισραήλ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, για παράδειγμα, το Ισραήλ κατέρριψε ένα συριακό μαχητικό αεροσκάφος που βομβάρδιζε θέσεις του Μετώπου al-Nusra, τρεις μόλις εβδομάδες μετά την κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους της Συρίας πάνω από την περιοχή".



Η έκθεση της CIA για την ισραηλινή τρομοκρατική εκστρατεία ενάντια στην ηγεσία του Μαύρου Σεπτέμβρη

Μετά τη δολοφονία 11 Ισραηλινών αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το Σεπτέμβριο του 1972 από τη φράξια Μαύρος Σεπτέμβρης της οργάνωσης Αλ Φατάχ, της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), οι ισραηλινοί ηγέτες ξεκίνησαν μια μακρόχρονη  προσπάθεια για να βγάλουν από τη μέση την ηγεσία της ΟΑΠ. Ακολούθησαν οι δολοφονίες ύποπτων μαχητών της ΟΑΠ στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή στους οποίους περιλαμβάνονταν χαμηλόβαθμα στελέχη με αμφίβολη σύνδεση με τα γεγονότα του Μονάχου, καθώς και ενός μαροκινού σερβιτόρου στο Λιλεχάμερ, της Νορβηγίας, ο οποίος δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την τρομοκρατία, σύμφωνα με  βιβλίο Βρετανού δημοσιογράφου.126 Η μυστικότητα του προγράμματος δεν επέτρεψε την συσχετησή του με άλλες διπλωματικές και στρατιωτικές πρωτοβουλίες. Οι διεθνείς πιέσεις που ακολούθησαν το θάνατο του μαροκινού σερβιτόρου τον Ιούλη του 1973, ανάγκασαν το Ισραήλ να περιορίσει τις προσπάθειες του. 127 "