Τα ''μικρά'' και καθημερινά


Το σύνολο των ανέργων τον Δεκέμβρη του 18 ήταν 1.116.816. Τον Δεκέμβρη του 17 ήταν 1.070.662. Αυξήθηκε δηλαδή κατά 4,31% Με δικά τους στοιχεία του ΟΑΕΔ!! (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ)

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που απελπισμένοι πλέον, έπαψαν να καταγράφονται.... σαν να μην υπάρχουν!!!

Η όποια εργασία υπάρχει ακόμα, οφείλεται στην ιλιγγιώδη αύξηση της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας, αφού, με βάση και τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ, περίπου 6 στις νέες 10 προσλήψεις ήταν με τέτοιες ελαστικές και επισφαλείς μορφές εργασίας, με μισθούς 200 έως 400 ευρώ το μήνα, δηλαδή με δουλεμπορικό καθεστώς. Μοίρασμα δηλαδή μίας θέσης εργασίας σε 2 ή και 3 ανέργους.

Η αλήθεια είναι ότι, εάν δεν υπήρχαν οι εκατοντάδες χιλιάδες-κυρίως νέοι- που μετανάστευσαν στο εξωτερικό ή ετοιμάζονται (οι 3 στους 4 σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα) να μεταναστεύσουν για αναζήτηση εργασίας, οι άλλοι τόσοι που συνταξιοδοτήθηκαν και επίσης οι άλλοι τόσοι που εργάζονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης, τότε η ανεργία στη χώρα μας θα είχε σπάσει κάθε ρεκόρ χώρας της υποσαχάριας Αφρικής και θα καταγραφόταν στο 40%.!!!!!!!!!!

 Î— εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

[--->]

Δεν υπάρχουν σχόλια: