Μια είδηση στους κακόψυχους σε κάποια ελληνικά νησιά ...



Τίτλος: "Εκατοντάδες Έλληνες πρόσφυγες έφτασαν στη Βηρυτό.. επισκέπτες καλωσόρισαν τους πρόσφυγες προσφέροντας τους διάφορα δώρα"...

"Έφτασαν χθες μερικές εκατοντάδες Έλληνες μετανάστες και πρόσφυγες για να γλιτώσουν από τη πείνα, την αδικία και την καταπίεση που δέχονταν στη χώρα τους. Μεγάλος αριθμός μεταξύ των κατατρεγμένων προσφύγων είναι γυναίκες και γέροι και παιδιά που κατευθύνθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους υποδοχής που έχει προετοιμάσει η κυβέρνηση του Λιβάνου για τους Έλληνες πρόσφυγες. Με τους νέους εισερχόμενους ο αριθμός των κατατρεγμένων Ελλήνων που διαμένουν και ζουν με έξοδα της κυβέρνησης του Λιβάνου έφτασε τους 2000.
Στους χώρους υποδοχής έφτασε μια αντιπροσωπεία της Ελληνικής παροικίας στο Λίβανο και στη Συρία, επικεφαλής της ήταν ο Έλληνας πρόξενος στη Βηρυτό. Η αντιπροσωπεία πρόσφερε στους πρόσφυγες διάφορα δώρα και γλυκά με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής σήμερα (Τετάρτη).
Σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα από το Ραδιόφωνο ότι η Επιτροπή που ιδρύθηκε στη Βηρυτό και πραγματοποίησε εκστρατεία συλλογής οικονομικής βοήθειας προς τους Έλληνες πρόσφυγες σε όλο το Λίβανο κατάφερε μέχρι στιγμής να συγκεντρώσει το ποσό των 126.000 γαλλικά φράγκα"

Εφημερίδα: "Φαλαστίν" (Παλαιστίνη)- ιδρύθηκε το 1911.

Ημερομηνία φύλλου: 26/03/1942

Αριθμός φύλλου: 22-4972

Ημερομηνία ρεπορτάζ από Βηρυτό:25/3/1942 


[--->>]

Δεν υπάρχουν σχόλια: