Ιερουσαλήμ. Ημέρα οργής



 
Διαδηλώσεις σε όλη την ιστορική Παλαιστίνη μετά την προσευχή της Παρασκευής. Η Χαμάς καλεί σε Τρίτη  Ιντιφάντα την 30ή επέτειο της Πρώτης. Το Τελ Αβίβ επωφελείται από τη δήλωση του Τραμπ και αποφασίζει την κατασκευή 14.000 νέων κατοικιών για έποικους .
 La manifestazione di ieri a Nablus (Foto: Maan News)


 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
1.20 μ.μ. - Ο απολογισμός των τραυματιών: 110 τραυματίες σε Δυτική Όχθη και της Γάζα
Ερυθρά Ημισέληνος :  «95 τραυματίες στη Δυτική Όχθη (ένας από πραγματικά πυρά, 21 από σφαίρες καουτσούκ, 72 για φυσικό αέριο, 1 από ξυλοδαρμό), 14 τραυματίες στη Γάζα.
1.10 μ.μ. - Διαμαρτυρίες και συγκρούσεις σε όλα τα Κατεχόμενα, πρώτες συλλήψεις.
Διαδηλώσεις είναι σε εξέλιξη σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη, στις οποίες  ο ισραηλινός στρατός απαντά  με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης σφαίρες από καουτσούκ. Πολλές οι συλλήψεις. Χιλιάδες στα σύνορα μεταξύ Γάζας και Ισραήλ, όπου η αντίδραση των ισραηλινών ήταν σκληρή: δεκάδες οι τραυματίες σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο. Σε εξέλιξη αυτή την ώρα διαδήλωση  χιλιάδων Παλαιστινίων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Το βίντεο  του Nena News : ξύλο και συλλήψεις στην Πύλη της Δαμασκού


 

12.50 π.μ. - τραυματίες στη Γάζα, Ναμπλούς και Κουφρ Καντούμ.Το Δημοκρατικό Μέτωπο υποστηρίζει τη Φατάχ εναντίον της επίσκεψης του Pence

Σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο, υπάρχουν ήδη δεκάδες τραυματίες Παλαιστίνιοι στις συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό: έξι έφηβοι στα σύνορα Γάζας και Ισραήλ, τέσσερις τραυματίες στο Κουφρ Καντούμ- συμπεριλαμβανομένου ενός δημοσιογράφου που τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα καουτσούκ - και 40 από τα ασφυξιογόνα στο Κούσρα, νότια της Ναμπλούς, όπου πριν λίγες ημέρες σκοτώθηκε ένας 49χρονος αγρότης από μια ομάδα εβραίων εποίκων.

Εν τω μεταξύ, το Δημοκρατικό Μέτωπο συμπαρατάσσεται με τη Φατάχ στην άρνηση της ηγεσίας της να φιλοξενήσει να φιλοξενήσει τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

12.15 π.μ. - Συγκρούσεις σε εξέλιξη στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 

 Marcia nella Città Vecchia di Gerusalemme (Foto: Michele Giorgio/Nena News)

Πορεία στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ (Φωτο: Michele Giorgio/Nena News)
Συγκρούσεις στο Μπέιρ Ελ,στις πόρτες της Ραμάλα και στη Βηθλεέμ,κοντά στο τσεκπόιντ 300 όπου ο στρατός ρίχνει δακρυγόνα στους διαδηλωτές που απαντούν με πέτρες.Το βίντεο της διαδήλωσης στην Ιερουσαλήμ.
12.10 π.μ. - Διαδηλώσεις σε αραβικές και μουσουλμανικές χώρες
 
 
 
Σε εξέλιξη μεγάλες διαδηλώσεις στις αραβικές και Μουσουλμανικές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο: στην Κωνσταντινούπολη ετοιμάζονται να διαμαρτυρηθούν κατά της απόφασης του Τραμπ μετά το τέλος της προσευχής της Παρασκευής, ενώ στη Βασόρα του Ιράκ είναι σε εξέλιξη μια εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή. Διαδηλώσεις γίνονται και στις τυνησιακές πόλεις Γκάφσα και Μπιζέρτα. Είκοσι χιλιάδες άνθρωποι στην πλατεία του Αμμάν, όπου σήμερα βρίσκεται ο Πρόεδρος Αμπού Μαζέν. Ο εκπρόσωπός του: «Η παλαιστινιακή οργή θα συνεχιστεί, δεν θα υποχωρήσουμε».
 
11.15 π.μ. - Έλεγχοι της αστυνομίας στις εισόδους της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ. Φωτογραφίες και βίντεο της Nena News

 Spianata delle Moschee 

Un palestinese arrestato a Hebron (Foto: Maan News) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: