Και οι πρόσφυγες ''μένουμε Ευρώπη''




Guardian: Ούτε για ζώα οι νέοι καταυλισμοί προσφύγων


  Τραγικές εικόνες μέσα από τους νέους χώρους, όπου προβλέπεται να στεγαστούν οι πρόσφυγες, μεταφέρει ο Guardian σε κεντρικό άρθρο του.

Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας αποκαλύπτει ότι, μετά από την εκκένωση της Ειδομένης, η καθημερινότητα των προσφύγων δεν βελτιώθηκε, όπως υποσχόταν η ελληνική κυβέρνηση και οι πρόσφυγες στοιβάζονται πλέον σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες, όπου οι συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης είναι τραγικές αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Ούτε για σκυλιά δεν κάνουν οι νέοι καταυλισμοί προσφύγων στην Ελλάδα”.

“Φωτογραφικά ντοκουμέντα καθώς και οι πρώτες περιγραφές από εθελοντές μέσα από τα κέντρα φιλοξενίας που οργάνωσε ο ελληνικός στρατός, αποκαλύπτουν μια τραγική έλλειψη παροχών, όπως το τρεχούμενο νερό. Η βρωμιά στις εγκαταλελειμμένες αποθήκες συνιστούν συνθήκες ακατάλληλες για διαμονή ανθρώπων” αναφέρει το δημοσίευμα.

Το ρεπορτάζ συνοδεύουν φωτογραφίες μέσα από ερειπωμένες εγκαταστάσεις στη Σίνδο της Ρόδου. Απεικονίζονται σκηνές στερεωμένες σε ένα βρώμικο, μισοκατεστραμμένο τσιμεντένιο δάπεδο. “Δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό, ιατρική κάλυψη, ούτε κάποια πρόβλεψη για τα παιδιά” δηλώνει στον Guardian η εθελόντρια Phoebe Ramsay.

Παρόμοια εικόνα περιγράφει και μια άλλη εθελόντρια, η Alexandria South, η οποία επισκέφτηκε έναν άλλο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης.
πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: