Ο απόλυτος διασυρμός Θ. Δρίτσα και της κυβέρνησης των υπαλλήλλων



ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΔΑΛΠ)  

ΑΣΥΔΟΤΗ Η COSCO ΣΤΗΝ ''ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ'' ΤΗΣ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ  


Ο απόλυτος εξευτελισμός ωχριά μπροστά στην αναδίπλωση Δρίτσα και της κυβέρνησης Τσίπρα απέναντι στις αποικιακές απαιτήσεις της Cosco στο Λιμάνι του Πειραιά.  

Ενώ, ο Θ. Δρίτσας είχε υποσχεθεί ρητά ότι θα ιδρυθεί Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραια (ΔΑΛΠ), για να ασκεί, έστω υποτυπώδη για τα μάτια του κόσμου δημόσιο έλεγχο στο λιμάνι του Πειραιά, που ξεπουλιέται στην Cosco, η σχετική διάταξη στο σχέδιο νόμου που κατετέθη στη Βουλή αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή, κατόπιν των απαιτήσεων των αγοραστών.  

Αντί για την εξειδικευμένη ΔΑΛΠ, θεσμοθετείται γενικώς Δημόσια Αρχή Λιμένων (ΔΑΛ), ως ανεξάρτητη αρχή, η οποία θα ασκεί εποπτικό ρόλο σε όλα τα λιμάνια(!), αφήνοντας ήσυχη στην ουσία την Cosco να ασκεί το ρόλο της στο λιμάνι του Πειραιά.  

Ο διασυρμός της κυβέρνησης από αυτήν την υπαναχώρηση καθίσταται τέλειος, ενώ οι εγκληματικές επιπτώσεις του για το λιμάνι και όλο τον Πειραιά θα είναι βαρύτατες.  

Πολιτικοί κύκλοι έλεγαν στον Πειραιά, ότι η αφαίρεση της διάταξης για την ΔΑΛΠ από το σχέδιο νόμου, αίρει και το τελευταίο εμπόδιο στη μετατροπή του λιμένα του Πειραιά σε άντρο λαθρεμπορίου και έκνομων δραστηριοτήτων και τη μετεξέλιξη του Πειραιά σε ''Chinatown''.  

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι οι επίσημοι φορείς του Πειραιά τα έχουν ''βρει'' με την Cosco και έχουν μπει στο τσεπάκι της, με αποτέλεσμα, σε πλήρη διάσταση με τη βούληση των πολιτών, να κάνουν τα στραβά μάτια στην Κινέζικη εισβολή.  

Οι κύκλοι αυτοί τόνιζαν, επίσης, ότι ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση του ΚΚΕ και των σωματείων της Ζώνης Περάματος, τα οποία σε άλλες περιπτώσεις θα χαλούσαν τον κόσμο, ενώ τώρα τηρούν ''σιγήν ιχθύος'' απέναντι στο ξεπούλημα του λιμανιού.  

Όσο και αν ο άνευ προηγουμένου εξευτελισμός και διασυρμός Δρίτσα και κυβέρνησης υπαλλήλων, καλύπτονται, για χάρη της Cosco, από τα κατεστημένα συμφέροντα σε Πειραιά και στη χώρα, το ξεπούλημα του λιμανιού δεν πρέπει να θεωρείται λήξαν.  

Ο αγώνας για δημόσιο λιμάνι συνεχίζεται και υπάρχουν δυνάμεις που θα τον πάνε μέχρι τέλους.  

Αυτοί που ξεπουλάνε, χωρίς κανένα δικαίωμα και εξουσιοδότηση, το Λιμάνι του Πειραιά, δεν θα γλυτώσουν.  

Γρήγορα θα λογοδοτήσουν. Και πιθανότατα θα καταλήξουν στην φυλακή.  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΡΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: