Εκλογές χωρίς «ταξίματα» ;



Το τελευταίο, από τον Αριστείδη Μπαλτά αυτή τη φορά : Με ρεαλιστικά αντισταθμιστικά μέτρα δεν θα πληγούν περαιτέρω οι αδύναμοι.


Θα μπορούσαν, για προεκλογικούς λόγους, μέχρι και αντιμνημόνιο να τάξουν. Αν δεν το κάνουν, αυτή τη φορά είναι γιατί είναι πολύ πρόσφατη η κωλοτούμπα τους και δεν θα γινόντουσαν πιστευτοί. Δεν κάθονται ,όμως, και με σταυρωμένα τα χέρια. 

Σερβίρουν κάτι «μικρότερο» που ακούγεται ,όμως, όμορφα, κάτι πιασάρικο  όπως  ρεαλιστικά αντισταθμιστικά μέτρα για αδύναμους’ ,σ'ένα πνεύμα δημιουργικής ασάφειας, χωρίς να συγκεκριμενοποιούν έστω και κατ’ ελάχιστο το  περιεχόμενο, και αυτό όχι μόνο γιατί υπό τις παρούσες συνθήκες ,τον θεωρούν ως τον προσφορότερο τρόπο καλλιέργειας φαντασιώσεων των «αδύναμων» και εξαρτημένων αντανακλαστικών αλλά και για να μπορούν, μετά την απομάκρυνση από τις κάλπες, να ξεγλιστρούν πιο εύκολα τη στιγμή της υλοποίησης των υποσχέσεων  τους.

Τους δίνεται πάντως η δυνατότητα, με τη σύμφωνη γνώμη των «θεσμών» , να δίνουν που και που κάποιο μικρό φιλοδώρημα σε ένα πολύ μικρό αριθμό δικαιούχων, όπως η διαγραφή χρεών μέχρι 20.000 ευρώ προς τράπεζες και ελληνικό δημόσιο, και την ίδια στιγμή να τους  «ξετινάζουν» με την άμεση και έμμεση φορολογία. Το συγκεκριμένο ρεαλιστικό αντισταθμιστικό μέτρο όπως γνωρίζουμε αφορούσε δεν αφορούσε μια πολύ ειδική κατηγορία ,τριάντα χιλιάδων περίπου ατόμων.



πηγές :
 http://www.alfavita.gr/arthron/