Γλέζος: «Υπάρχει μονάχα κάποια συνάφεια του Μαξίμου με τον ΣΥΡΙΖΑ»

 

«Υπάρχει μονάχα κάποια συνάφεια του Μαξίμου με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς κ. Μανώλης Γλέζος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας για τα 5 χρόνια iskra, βαθαίνοντας το ρήγμα που έχει ανοίξει στο κόμμα με αφορμή τη συμφωνία με τους πιστωτές.

 «Το τρίτο μνημόνιο είναι το χειρότερο απ” όλα τα άλλα γιατί το κάνει η κυβέρνηση του Μεγάρου Μαξίμου», είπε ο κ. Γλέζος, τονίζοντας ότι «είμαστε εναντίον του τρίτου μνημονίου, το καταδικάζουμε». Ως προς τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, επεσήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες».
Μιλώντας στην εκδήλωση επεσήμανε πως το «“όχι” δεν ηττήθηκε» και τόνισε ότι «το “όχι” είναι υποχρέωσή μας, ταύτιση μας με την ιστορία, η επαναβεβαίωση ότι η ιδέα της αντίστασης δεν χάθηκε σε αυτό τον τόπο».
«Υπάρχει λύση» συνέχισε ο Μανώλης Γλέζος. «Ούτε ρήξη, ούτε υποταγή» είπε και πρότεινε να «να κάνουμε μία ανακωχή με τους δανειστές. Ούτε θα δανειζόμαστε, ούτε θα χρειαζόμαστε δάνεια. Αυτό το είπε ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, της Αυστρίας».