ΗΠΑ και Τουρκία : κοινός στόχος η πτώση του Ασαντ και όχι το ISIS



Ενώ επίσημα όλοι κάνουν  τους  αγανακτισμένους και απειλούν να αναλάβουν δράση κατά των ομάδων του ISIS   στη Συρία και το Ιράκ, η κυβέρνηση της Άγκυρας ανακοινώνει ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία συμφώνησαν "κατ' αρχάς"  να παρέχουν από αέρος υποστήριξη σεορισμένες  από τις συριακές ομάδες  που αγωνίζονται κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στην Άγκυρα, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah,"υπάρχει μια κατ 'αρχήν συμφωνία για την παροχή υποστήριξης από αέρος. Για το τρόπο που αυτή θα παρέχεται, την ευθύνη θα έχει ο στρατός," προσθέτοντας ότι δεν θα είναι μια  ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Ετσι, στις αρχές Μαΐου  οι  δύο "αντίπαλες" δυνάμεις, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, κατέληξαν σε συμφωνία για το τι μέλλει γενέσθαι στη Μέση Ανατολή. Και το ISIS  που όλοι το αποδοκιμάζουν και όλοι λένε ότι θα σταματήσουν τη δράση του και θα το πολεμήσουν;

"Το ISIS  υποστηρίζεται οικονομικά από την Τουρκία", υποστηρίζει ο λιβανέζος στρατηγικός αναλυτής  Ghaleb Khandil
"Να πως έχουν τα πράγματα : Το Ισλαμικό Κράτος κλέβει το συριακό και το ιρακινό πετρέλαιο, το μεταφέρει με φορτηγό στην Τουρκία,και το  πουλάει από τουρκικά λιμάνια σε αμερικανούς και ισραηλινούς πελάτες. Ξέρω τι λέω. Τα χρήματα καταβάλλονται μέσω τουρκικών εταιρειών, ορισμένες  από τις  οποίες έχουν σχέση με συγγενείς του Ερντογάν. Η ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στην Τουρκία κρατάει το μερίδιο της και τα υπόλοιπα λεφτά  καταλήγουν στα ταμεία του ISIS  . Αυτό γίνεται μπροστά στα τα μάτια των ΗΠΑ και του ΟΗΕ", δηλώνει ο Ghandil σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα. 

"Αυτά γίνονται κάθε ώρα και κάθε μέρα. Από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, ξεκινά μια ροή χρημάτων που καταλήγουν στο ISIS , αλλά και  προς την  al-Nusra (ΣτΜ. το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία)  και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, που (ΣτΜ. Οι δύο τελευταίοι) έχουν δημιουργήσει την Jaish al Fath  (Ο στρατός της κατάκτησης). Μετά τη συμφιλίωση τους, υπό την εποπτεία των ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας αυτό το καλοκαίρι,οι οργανώσεις αυτές συντονισαν τις δυνάμεις τους και προχώρησαν σε νέα κλιμάκωση των επιθέσεων τους εναντίον της Συρίας. "



Εγγραφο του 2012 της Defense Intelligence Agency  (DIA, Υπηρεσία Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών), που δημοσιεύθηκε  στο Judicial  Watch  , αποκαλύπτει ότι, σε συντονισμό με τα κράτη του Κόλπου και την Τουρκία, οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές δυνάμεις υποστήριξαν σκόπιμα τις ένοπλες ισλαμικές ομάδες προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ .

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτά, το Πεντάγωνο προέβλεψε την πιθανή εξέλιξη του ισλαμικού κράτους ως άμεσο αποτέλεσμα της στρατηγικής, αλλά περιέγραψε αυτό το αποτέλεσμα ως μια "στρατηγική ευκαιρία" για την  "απομόνωση  του συριακού  καθεστώτος" και να μπλοκάρει την επέκταση της επιρροής του Ιράν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Από την πλευρά της, η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας έχει εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές στην πόλη της Παλμύρας και στην περιοχή του Arak e Al-Sikhanah ανατολικά της  Χομς. Ο στόχος είναι να αποτραπεί το ενδεχόμενο πιθανής διακοπής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στους  γύρω λόφους Theal-Sha’ar Monti, στα βόρεια της Παλμύρας. Σε περίπτωση που αυτές έπεφταν στα χέρια του  ISIS, - αναφέρει η συριακή τηλεόραση Al-Masdar Νέα – αυτό θα ήταν ένα σοβαρότατο πλήγμα για την κυβέρνηση της Δαμασκού , ίσως το σοβαρότερο από την έναρξη του πολέμου.

Πηγές της κουρδικής αντίστασης όμως  αναφέρουν ότι στο μέτωπο της  Rojava ,η επιχείρηση "Operation Commander Rubar Qamishlo"  των Κούρδων  , που ξεκίνησε στις 6 Μαΐου, με στόχο την απελευθέρωση των δυτικών αγροτικών περιοχών του  καντονιού   Cizîre από τον ISIS , έχει καταγάγει σημαντικές επιτυχίες. Κουρδικό πηγές (στην Ιταλία είναι το Uiki) αναφέρουν ότι οι YPG / YPJ (Μονάδες Λαϊκής Άμυνας  / και των Γυναικών) προκάλεσαν βαριές απώλειες σε ομάδες του ISIS αφού πρώτα τις περικύκλωσαν. Σφοδρές συγκρούσεις έλαβαν χώρα όταν οι  Μονάδα Άμυνας τις πλευροκόπησαν  βόρεια του όρους  Evdilezîz. 

Μετά την απελευθέρωση του χωριού στις πλαγιές του Xerra, οι μαχητές των YPG / YPJ άρχισαν να κινούνται  προς την κορυφή του βουνού. Μετά τις μάχες που κράτησαν όλη τη νύχτα, ο ραδιοφωνικός σταθμός που είχε στρατηγική σημασία ετέθη υπό τον πλήρη έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων  τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Στην ανακοίνωση των Κουρδικών Μονάδων YPG / YPJ  αναφέρεται  ότι τα χωριά Tal'a, Meraqib και Medine ξεκαθαρίστηκαν πλήρως από τις συμμορίες των τζιχαντιστών και απελευθερώθηκαν από μια άλλη ομάδα μαχητών που προέλαυνε στο βουνό.

Αυτό επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά ότι οι μόνες δυνάμεις που μάχονται σοβαρά εναντίον των χασάπηδων του ISIS  είναι η κυβέρνηση της Συρίας, το κίνημα του  Λιβάνου Χεζμπολάχ, το Ιράν και οι οργανώσεις της κουρδικής αντίστασης .

Ετσι,έχει αποφασιστική σημασία η ερώτηση που κάνει σήμερα (ΣτΜ.χτες) ο Alberto Negri στην εφημερίδα  Il Sole 24 Ore: "Τι πρέπει να περιμένουμε λοιπόν; Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουμε ποτέ την ίδια  Συρία, το ίδιο  Ιράκ, την ίδια Αραβική Χερσόνησο και Βόρεια Αφρική όπως τις βλέπουμε  σήμερα σε ένα γεωγραφικό χάρτη που έχει λήξει προ πολλού, κιτρινισμένο από τους πολέμους, από την προέλαση  του Ισλαμικού Κράτους στη Μεσοποταμία, από τις συγκρούσεις στην Υεμένη και τη Λιβύη.

Ενώ από τη μία πλευρά,το  ISIS  στο Ιράκ και τη Συρία έδειξε να έχει πόρους και απροσδόκητες ικανότητες και η Σαουδική Αραβία εμπλέκεται  όλο και περισσότερο  στην προσπάθεια να συντρίψει στην Υεμένη την εξέγερση των  Houthi  σιιτών, από την άλλη το Ιράν βάζει πόδι  στο Ιράκ''.
 Αυτό που έχουμε λοιπόν μπροστά μας είναι η "δημιουργική"  αποσταθεροποίηση της  Μέσης Ανατολής, προκειμένου  να αποτραπεί η εμφάνιση μιας περιφερειακής δύναμης ισχυρότερη από  τις άλλες που θα απειλεί  τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και θα παρενοχλεί  το Ισραήλ.


Βλέπε και :

Lack Of U.S. Air Support In Ramadi Points To Disguised Darker Aim

U.S. Intelligence Predicted: U.S. Support For Rebels in Syria Would Lead To Fall of Ramadi ,

 "What Reuters conceals when it reports Turkish government support for Islamist groups, of course US&Saudi cooperation in supporting Islamists, including Al Qaeda linked Ahrar ash-Sham groups.   l Reuters doesn’t eager to mention that it was not just Turkish intelligence operation, but CIA organizing this arm flow into Syria.

“One of the truck drivers, Murat Kışlakçı, was quoted as saying the cargo he carried on Jan. 19 was loaded from a foreign plane at Ankara airport and that he had carried similar shipments before. Reuters was unable to contact Kışlakçı.”

Reuters of course, doesn’t detail the ‘foreign plane’ in Esenboga, but Turkish press, when covering this scandal, emphasized more on the issue. In fact, testimony of the driver, who was stopped in Adana while carrying arms to Syrian border concides with the New York Times report;

With help from the C.I.A., Arab governments and Turkey have sharply increased their military aid to Syria’s opposition fighters in recent months, expanding a secret airlift of arms and equipment for the uprising against President Bashar al-Assad”  (…)

From offices at secret locations, American intelligence officers have helped the Arab governments shop for weapons, including a large procurement from Croatia, and have vetted rebel commanders and groups to determine who should receive the weapons as they arrive, according to American officials speaking on the condition of anonymity

And this is TIME saying, CIA agents located in southern Turkey, close to Syrian border were in charge about which Syrian armed group should be supported. "

http://angryarab.blogspot.gr/




Μετά από τα παραπάνω μια παρατήρηση :Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά δεν είναι πολύ περίεργο που ως τα σήμερα για ένα τόσο  αποκαλυπτικό έγγραφο όπως αυτό της  Υπηρεσίας Πληροφοριών του αμερικανικού Πενταγώνου,  που αποκαλύφθηκε εδώ και λίγες μέρες δεν γίνεται καμία αναφορά από  κάποιο μεγάλο πρακτορείο ειδήσεων και  από κανένα καθεστωτικό μμε και φυσικά και από κανένα δημοσιογράφο καθεστωτικού μμε όπως η εφημερίδα Τα Νεα; Και όχι μόνο.



------------------


Πλοίο με μετανάστες έφτασε σήμερα το πρωί στον Πειραιά

Ενα ακόμα πλοίο με μετανάστες, αγκυροβόλησε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο πλοίο, το οποίο ερχόταν από την Κω,μετά τη φωτιά ή εμπρησμό στο ξενοδοχείο που φιλοξενούνταν, επέβαιναν περίπου 120 μετανάστες οι οποίοι αποβιβάστηκαν χωρίς συγκεκριμένο προορισμό.

Στη συνέχεια οι πρόσφυγες με καταγωγή, όπως δήλωσαν μερικοί εξ αυτών, από την Συρία, επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία για να μεταφερθούν στο ηλεκτρικό σταθμό. Από εκεί θα μετέβαιναν στην Ομόνοια ή σε κάποιο συγγενή που ενδεχομένως ζει στην πόλη.
 -------------------------
Μήπως πρέπει να τους δοθεί προσωρινή στέγαση,τροφή, ιατρική περίθαλψη ;
Κυρία Χριστοδουλοπούλου ;Κυρία Δούρου ; λοιπαί αρχαί (εκτός ΜΑΤ και Πανούση,γενικώς) ; Αλληλέγγυοι ;

Πριν ''παρέμβει'' η Χ.Α. με τις γνωστές μεθόδους