Ετοιμάζουν οικονομικό έγκλημα στον Άγιο Γεώργιο

 

 Το έγκλημα στον Άη Γιώργη δεν θα είναι περιβαλλοντικό, θα είναι οικονομικό. Το Σούνιο είναι από τους κλασσικούς προορισμούς, όλοι αναμασάνε το πώς πήδηξε ο Αιγαίας στην θάλασσα όταν είδε τα μαύρα πανιά του Θησέα, ρομαντζάδα στο ηλιοβασίλεμα, ορδές Γιαπωνέζων φωτογραφίζουν ο ένας τον άλλο, την θέα, την θάλασσα, τις κολώνες, το ηλιοβασίλεμα, την σιλουέτα του Πάτροκλου και του Άη Γιώργη, σειρές τα πούλμαν, μέχρι και αυτό το χάλια καφενείο έχει δουλειά (αν είναι δυνατόν... Αλλά με τέτοια θέα... και ο χειρότερος καφές, και το πιο χάλια τοστάκι πουλάνε).

Εάν πιστεύετε ότι η θέα δεν είναι τμήμα του πακέτου, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Και η φωτό δεν είναι παρά ενδεικτική. Δεν μπορώ να χωρέσω 23 ανεμογεννήτριες, έβαλα μόνο 12. Ούτε μπορώ να αποδώσω το εφέ του να γυρίζουν στο σούρουπο... Εμετικό...

70 αιολικά μεγαβάτ θα κοστίσουν περί τα 110-120 εκατομμύρια ευρώ (διεθνείς τιμές, πόσο να είναι το καπέλο του Περιστέρη?), συν καλώδια, άντε τα αφήνω αυτά για δώρο.

Από τα 110-120, τα 85-90 πάνε καρφωτά στην Δανία (την χώρα που ανακάλυψε την Δανέζικη φέτα και το Δανέζικο κεφαλοτύρι, προς χαρά των Ηπειρωτών...).

Τα υπόλοιπα είναι ντόπια έξοδα, χάντρες, καθρεφτάκια, και οι εισφορές στο περιοδικό του Δόκτορα Τσιπουρίδη και στις οικολογικές οργανώσεις. 

Τα 110-120 εκατομμύρια θα τα αποπληρώνουμε μέσα από φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ με κόστος περίπου 10-15% ετησίως (αν η ΤΕΡΝΑ βρει φτηνό δάνειο από την Δανία), δηλαδή 11-12 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.



Για 110-120 εκατομμύρια "δανεικά", και 11-12 εκατομμύρια τον χρόνο, τι ακριβώς παίρνουμε? Η ΤΕΡΝΑ (ή όποιος αγοράσει την άδεια) θα βγάζει κάτι ψιλά. Δεν θα γλυτώσουμε ούτε ένα γραμμάριο CO2 (κοτζάμ Γερμανία, δεν τα κατάφερε!), και, σας ερωτώ, πόσα κιλά λιγνίτη θα εξοικονομήσουμε?  Περί τα ...μηδέν κιλά. Μήπως θα γλυτώσουμε κάποιο ποσοστό της Πτολεμαΐδας? Ούτε. Μήπως θα εξοικονομήσουμε αέριο? Ποιο αέριο? Αφού ΚΛΕΙΝΟΥΝ οι μονάδες αερίου λόγω ΑΠΕ, εκτός αν πάρουν ΠΡΟΣΘΕΤΗ επιδότηση είτε αυτή λέγεται ΜΑΜΚ, είτε λέγεται ΑΔΙ...

Γιατί βάζουμε αιολικά στον Άη Γιώργη, ή οπουδήποτε?  Για στόχους ΑΠΕ?  Είπε κανείς Ευρωπαίος ότι πρέπει να είναι αιολικά το 20%? Γιατί όχι κάτι που να εξοικονομεί καύσιμα και να μην πηδάει τον τουρισμό?  
[--->]