"Με απειλούν ότι θα μου κάψουν το σπίτι"

  καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός
Απειλητικά τηλεφωνήματα δέχεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο ξενοδοχείο που  φιλοξενούσε μετανάστες στην Κω. 
Όπως καταγγέλλει ο κ. Καματερός στο enikos.gr, το τελευταίο διάστημα και μετά την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους του προκειμένου να λυθεί το ζήτημα με τους μετανάστες στο νησί, έχει γίνει στόχος αγνώστων που τον απειλούν. Μάλιστα, κάποιοι έφτασαν στο σημείο να τηλεφωνήσουν στο γραφείο του και να απειλήσουν το γιο του με εμπρησμό στο σπίτι της οικογένειας.

«Τώρα είναι η σειρά σου να καεί το σπίτι σου», ανέφερε η απειλή ενώ όπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό».


Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κω:

«Η Κως αντιμετωπίζει πρόβλημα για την ολιγοήμερη φιλοξενία προσφύγων, που παρά τα αυξημένα μέτρα ελέγχου φτάνουν στο νησί μας διωγμένοι από τις εστίες πολέμου της ευρύτερης περιοχής, λόγω έλλειψης των αναγκαίων υποδομών και υποστελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών.

Οι εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες (Αστυνομία, Λιμεναρχείο) εξαντλούν τις δυνατότητές τους για την οργανωμένη υποδοχή προσφύγων και μεταναστών και την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών προώθησής τους.

Αντίθετα η Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού δεν αναλαμβάνει την παραμικρή πρωτοβουλία να προστατεύσει την εικόνα της πόλης, τροφοδοτώντας αντιδράσεις που δημιουργούν αδιέξοδα, αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, αδιαφορεί και δε συμβάλλει στην εξεύρεση λύσης ενώ πλησιάζει στην κορύφωσή της η τουριστική περίοδος.

Πως μπορεί να αδιαφορεί στην όξυνση μιας δύσκολης κατάστασης που δυσφημεί το νησί μας, σε τι πολιτικά οφέλη μπορεί να προσδοκά από αυτό; Ποιόν αντιπολιτεύεται ο Δήμαρχος Κω με την αρνητική στάση του, την κυβέρνηση ή τους συμπολίτες μας;

Όσον αφορά στην προσπάθεια ορισμένων να δημιουργήσουν πρόβλημα με απειλητικά τηλεφωνήματα στον συμπατριώτη μας Βουλευτή Ηλία Καματερό τους καλούμε να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην επιτίθενται σε ανθρώπους που δεν υποκρίνονται αλλά νοιάζονται πραγματικά να δώσουν λύση στο πρόβλημα».

Ακούστε το ηχητικό, EΔΩ

πηγη enikos.gr