Κρίσιμες ώρες για τη ζωή του Mumia Abu Jamal


Οι αρχές αρνούνται κάθε πληροφορία ή πρόσβαση στον -61χρονο πλέον- Μαύρο Πάνθηρα, που νοσηλεύεται σε κλοιό ένοπλων Ράμπο.

 Mumia-Abu-Jamal (1)



 Ο φυλακισμένος δημοσιογράφος και κάποτε μέλος του κόμματος των Μαύρων Πανθήρων, Mumia Abu-Jamal έχει μεταφερθεί, όπως διαπιστώθηκε πριν από λίγες ώρες ώρες, από την φυλακή όπου κρατείται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Schuylkill Medical Center στο Pottsville της Pennsylvania. Οι αρχές δεν ενημέρωσαν κατ' αρχήν τους συγγενείς του Mumia ή κάποιο άλλο κοντινό του πρόσωπο.

Η πολύ στενή του φίλη, Johanna Fernández, δήλωσε ότι έμαθε για την μεταφορά όταν πήγε να τον επισκεφτεί το πρωί της χτεσινής μέρας (Δευτέρα 30 Μάρτη) στην φυλακή,λόγω του ότι ανησύχησε η ίδια ακούγοντας στον τηλέφωνο τον Abu Jamal αρκετά αδύναμο και άρρωστο.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα Democracy Now!, η Fernadez καταγγέλλει ότι οι αρχές αρνούνται κάθε πληροφορία στην οικογένεια και τους φίλους του Jamal, ενώ δεν επιτρέπουν και την πρόσβαση στο μέρος που νοσηλεύεται. Ενώ το μόνο που ανεπίσημα έχουν διαρρεύσει είναι ότι ο MAJ υπέστη διαβητικό σοκ και διακομίστηκε εσπευσμένα.

Η Fernadez καταγγέλλει επίσης πως, τους τελευταίους 3 μήνες ο Abu Jamal παραπονιόταν ότι υποφέρει πολύ έχοντας συμπτώματα δερματικών παθήσεων περιγράφοντας το δέρμα του, «όπως αυτό ενός ελέφαντα», παρόλα αυτά οι αρχές στην φυλακή δεν βοήθησαν την κατάστασή του καθόλου. Τώρα είτε αφορά την διοίκηση της φυλακής είτε την διοίκηση του νοσοκομείου όπου έχει μεταφερθεί υπάρχει σίγη και άρνηση κάθε πληροφορίας για την κατάσταση της υγείας του.


Αρνούνται μέχρι και στον αδερφό του, Keith Cook, που ταξίδεψε από πολύ μακριά, να δει τον Jamal, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα δεν τον βοήθησαν με την ιατρική περίθαλψη που χρειαζόταν για να φτάσει σε αυτό το σημείο,  καταγγέλλει η Noell Hanrahan, παραγωγός του Prison Radio.

Γίνεται σαφές: Το σύστημα των ΗΠΑ συνεχίζεται να στρέφεται με μίσος και εκδικητικότητα ενάντια στον πρώην Μαύρο Πάνθηρα (επειδή ποτέ δεν αποκήρυξε τις ιδέες του), 33 χρόνια μετά τη δίκη-παρωδία και την καταδίκη του σε θάνατο. Τον βασανίζουν για ακόμη μια φορά και τον οδηγούν σε σοβαρές περιπέτειες υγείας, όπου κινδυνεύει μέχρι και η ζωή του.

Διάφοροι υποστηρικτές και αλληλέγγυοι, όπως το Prison Radio, παραμένουν ιδιαίτερα ανήσυχοι και καλούν στη δημιουργία ενός ρεύματος αλληλεγγύης προς τον Mumia και κόντρα στις αρχές, ώστε να επιτρέψουν την πρόσβαση των συγγενών του, στον άρρωστο Mumia και την ενημέρωσή τους από τις αρχές για την κατάσταση της υγείας του. Αναφέρουν επίσης σύμφωνα με το Democracy Now!, πως εργαζόμενοι του νοσοκομείου επιβεβαιώνουν την παρουσία του Jamal στο Schuylkill Medical Center και πως πιστεύουν ότι κρατείται απομονωμένος σε ένα δωμάτιο όπου οι κουρτίνες είναι τραβηγμένες και ενώ σε επιφυλακή και απόσταση αναπνοής βρίσκονται περικυκλώνοντας τον, ένοπλοι αστυνομικοί ως φρουροί.

Η  Hanrahan σημειώνει πως η έξοδος ενός κρατουμένου από την φυλακή για νοσηλεία, δεν είναι μια συνηθισμένη διαδικασία και σημαίνει ότι ο κρατούμενος βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του.
Ο Abu-Jamal είναι ίσως ο διασημότερος πολιτικός κρατούμενος στον κόσμο. Καταδικάστηκε το 1982 για τη δολοφονία ενός αστυνομικού στη Φιλαδέλφεια, αλλά δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να δηλώνει αθώος που στοχοποιήθηκε και παγιδεύτηκε, όπως πολλοί άλλοι Πάνθηρες που βρέθηκαν στο στόχαστρο νόμιμων και παράνομων ενεργειών του FBI και του κράτους των ΗΠΑ.
O Mumia έχει παραμείνει ενεργός και πιστός στις επαναστατικές του ιδέες παρά τον μακρόχρονο εγκλεισμό του. Εδώ μία από τις τελευταίες παρεμβάσεις του με τον τίτλο «Γιατί δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε» μέσα από τη φυλακή που μεταδόθηκε ραδιοφωνικά και αναφέρεται στο κύμα των πρόσφατων κινητοποιήσεων στις ΗΠΑ για τις δολοφονίες νεαρών μαύρων από την αστυνομία και τη γενικότερη αυταρχική κατασταλτική φυσιογνωμία του κράτους των ΗΠΑ :

Τις τελευταίες ώρες πολλά αμερικάνικα ΜΜΕ μιλούν για την ύστατη μάχη που δίνει ο Abu Jamal για να κρατηθεί στη ζωή. Είναι σαφές όμως, εδώ και χρόνια, ότι αυτός ο τύπος δεν πέφτει ποτέ αμαχητί. 

Ας μην βιαστούν λοιπόν να τον τελειώσουν όσοι αντιπαθούν όλα όσα εκπροσωπεί. Όπως και να έχει για όλες τις φτωχογειτονιές του κόσμου από το Detroit μέχρι την Αθήνα θα ισχύει αυτό που έγραφαν και οι Rage Against The Machine, το 1999 αρκετά χρόνια μετά την καταδίκη του, σε ένα τραγούδι αφιερωμένο στον ίδιο: «ποτέ δεν θα καταφέρετε να σιγήσετε τη φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή»… Και ο Μαύρος Πάνθηρας, Mumia Abu Jamal είναι εδώ να το θυμίζει…
****

351660

Πηγές / Συνεχής και περισσότερη ενημέρωση :
Σελίδα αλληλεγγύης στο facebook :