Μύρισε καλοκαίρι


«Δουλεμπορικά» γραφεία γεμίζουν με «σπουδαστές» τα ξενοδοχεία της Ρόδου

  Στην ιδιότυπη δουλεμπορία που ανθεί στο νησί της Ρόδου αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο Κόκκινο 96,9, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας. «Υπάρχουν γραφεία που εκμεταλλεύονται την ανεργία και τον πόνο ανθρώπων κυρίως από πρώην ανατολικές χώρες και την ανάγκη ή την επιθυμία των εργοδοτών για φθηνό εργατικό δυναμικό και λειτουργούν ως ενδιάμεσοι».

Τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Χατζησάββας είναι ενδεικτικά και διαφωτιστικά για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με ξενοδοχεία να απασχολούν σε συνθήκες «γαλέρας» εργαζόμενους που έρχονται ως σπουδαστές αλλά ο μέσος όρος ηλικίας τους, σύμφωνα με στοιχεία του Εργατικού Κέντρου υπερβαίνει τα 37 έτη.

Παράλληλα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνο Σκουρλέτη, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, έθεσε το θέμα ζητώντας να τροποποιηθεί άμεσα η ΚΥΑ και να ισχύσει για τους σπουδαστές τουριστικών σχολών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το καθεστώς που ισχύει για την πρακτική άσκησης των Ελλήνων σπουδαστών τουριστικών σχολών.

 


 
 

Πηγή: stokokkino.gr