ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ


Έχουν πλάκα εκεί στο Protagon. Μιλάνε για δημοκρατία περισσότερες φορές κι απ' όσες αναπνέουν. Λαλούν διαφάνεια, κράτος-δικαίου και δικαιώματα πιο πολύ κι απ' ότι πίνουν νερό. Αυτοαποκαλούνται "ψύχραιμοι", "ήρεμοι", "λογικοί", και πάνω απ' όλα "φιλελεύθεροι". Αλλά όταν αποκαλύπτονται - ή φαίνεται ότι παν να αποκαλυφθούν - οι πρακτικές του καθεστώτος, τότε αποκαλύπτουν κι οι ίδιοι το βρώμικο ρόλο τους, ρόλο σιχαμερής προπαγάνδας, λερώματος της συνείδησης, και συσκότισης της πραγματικότητας.

Ούτε λέξη για την πιθανότητα να υπήρξε πράγματι απόπειρα χρηματισμού. Ούτε λέξη για την πιθανότητα αυτή η απόπειρα να προήλθε από ψηλά. Οι κύριοι φιλελεύθεροι έβγαλαν ήδη το συμπέρασμα, διότι εκτός από φιλελεύθεροι είναι και αστυνομικοί, και ντετέκτιβ, και ανακριτές, και εισαγγελείς, και δικαστές, και δεσμοφύλακες. Οι κύριοι φιλελεύθεροι θυμήθηκαν ότι τώρα ζούμε σε παρακμή - εμ βέβαια, αντί να πεις ότι η κυβέρνηση μπορεί και να αγοράζει ψήφους, καλύτερο ακούγεται να πεις ότι παρακμάζουμε.
Την αθλιότητα του protagon τη γνωρίζω, δεν περίμενα το σημερινό χάλι για να τη μάθω. Έχει όμως την πλάκα του να βλέπεις όλη τη δημοκρατική ευαισθησία των φιλελεύθερων να εξαντλείται σε ειρωνείες για τον Χαϊκάλη και τους ...ψεκασμένους, όταν υπάρχει έστω και υπόνοια απόπειρας χρηματισμού πολιτικού προσώπου. Δεν τους ενδιαφέρει, δεν τους αφορά, δεν εμπίπτει προφανώς στον δικό τους φιλελευθερισμό.

Αυτό που δεν έχει καθόλου πλάκα είναι να τρως δεκάλεπτο παραλήρημα Άρη Πορτοσάλτε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, που να καταλήγει στην παρότρυνση να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι ...σκευωροί! Αμ, πώς, τι νομίζατε, να τιμωρηθούν όσοι έκαναν την δωροδοκία, αν την έκαναν; Όχι, ο κύριος Πορτοσάλτε ερεύνησε, εντόπισε σκευωρία, δίκασε, και αποφάσισε να πέσει βαρύς ο πέλεκυς στους σκευωρούς.

Και πάνω που λες ότι τελείωσες με την μπριζόλα της καθεστωτικής δημοσιογραφίας, με τη μεταμοντέρνα εκδοχή της ΥΕΝΕΔ, πάνω που λες ότι έφαγες και το κόκαλο, σκάει μύτη η αριστερή γαρνιτούρα.

Ρύζι; Πατάτες; Πουρές;

Λαχανικά; Σαλάτα;
Όχι

Τίποτε απ' όλα αυτά.

Μοναχά Παύλος Τσίμας.

Να παίρνει τη σκυτάλη από Πορτοσάλτε και να τονίζει την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθέτησε την εκδοχή Χαϊκάλη. Αυτή είναι η έγνοια του πρώην συντάκτη του Ριζοσπάστη, και διευθυντή της Πρώτης και του 902: το πόσο κακό κάνει κάποιος να ασχολείται με απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή.

Να τον βλέπουν και να τον χαίρονται όσοι του έδωσαν και εκπομπή στο Κόκκινο, και όσοι τον προόριζαν, λέει, και για την Αυγή. 

Πίτουρα, κότες, τα έχει πει ο σοφός λαός, και τίποτε να προσθέσω δεν έχω.

ηρ.οικ.