Ο Δήμος Αριστοτέλη και τα αρχαία Άβδηρα

Τα αρχαία Άβδηρα ήταν μια πόλη κοντά στη σημερινή Ξάνθη. Για να φέρουν πόσιμο νερό στην πόλη τους, οι Αβδηρίτες κατασκεύασαν μια μεγάλη υδατοδεξαμενή και επειδή τα Άβδηρα ήταν μια πλούσια πόλη, έφτιαξαν και μια πολυτελή κρήνη στο κέντρο της πόλης. Ξόδεψαν έτσι όλα τα χρήματα που είχαν διαθέσιμα, όμως δεν είχαν φροντίσει να βρούνε  πρώτα νερό και να βεβαιωθούν ότι θα ήταν αρκετό για την ύδρευση της πόλης. Έτσι η υδατοδεξαμενή και η πολυτελής κρήνη έμειναν στεγνές από νερό, ένα μνημείο επιπολαιότητας και αφροσύνης.
Ο όρος Αβδηριτισμός αποτελεί, κατά τον Ηρόδοτο, συνώνυμο της ανικανότητας στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων, της ακρισίας, της κενοδοξίας, της αφέλειας, της μωρίας και της ανόητης γενικώς συμπεριφοράς.
Τα αρχαία Στάγειρα, τα ερείπια της αρχαίας πόλης, βρίσκονται στο Δήμο Αριστοτέλη. Είναι πατρίδα του μεγάλου φιλοσόφου που έθεσε τις Αρχές της Λογικής και σε αυτόν παραπέμπει η ονομασία του Δήμου.
Στο Δήμο Αριστοτέλη, η φύση χάρισε τις δυο μεγαλύτερες φυσικές υδατοδεξαμενές της Χαλκιδικής, το όρος Κάκαβος – όπου βρίσκονται οι Σκουριές – και το όρος Στρατονικό.
Επειδή λοιπόν ο Δήμος είχε πολλά νερά για να υδροδοτήσει ακόμα και την υπόλοιπη Χαλκιδική που διψά και το νερό θεωρήθηκε δεδομένο, ο προηγούμενος Δήμαρχος Χρήστος Πάχτας και ο νέος, Γιάννης Μίχος, επέλεξαν να χαρίσουν στην περιοχή τους ΑΝΑΠΤΥΞΗ! Εξ’ού και ο κ. Πάχτας ονόμασε την παράταξή του ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ο κ. Μίχος τη δική του ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

 Η συνέχεια εδώ