Οι αδήριτες κοινωνικές διεργασίες.

Ο Ένγκελς υποστήριζε, ότι για την κατανόηση της πραγματικότητας της τότε υπάρχουσας αστικής τάξης, ήταν αποτελεσματικότερη η μελέτη των μυθιστορημάτων του Ονορέ ντε Μπαλζάκ από τα αντίστοιχα μυθιστορήματα του Εμιλ Ζολά.
Σκέφθηκα τα παραπάνω διαβάζοντας το άρθρο του Bloomberg (EUs Greek Drama Needs a Final Act ,18.12.2014)  στο οποίο υποστηρίζεται ότι : η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί περισσότερη λιτότητα. 
Σύμφωνα με το άρθρο  ανεξαρτήτως των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και του αποτελέσματος ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών οποιοσδήποτε έρθει στην εξουσία το επόμενο έτος δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί περισσότερη λιτότητα , προτείνοντας ανοικτά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Ας μην εμπλακούμε προς το παρόν με το πρόβλημα της αναδιάρθρωσης του χρέους. Ας μείνουμε όμως στη βασική και κύρια διαπίστωση του άρθρου : ότι οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί περισσότερη λιτότητα το επόμενο έτος. 
Η διαπίστωση αυτή είναι καταλυτική για τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις διότι απλούστατα είναι πραγματική. Αντανακλά με μαθηματική ακρίβεια την διαμορφωθείσα , μετά από 5 συναπτά έτη σκληρής λιτότητας, πραγματικότητα του ελληνικού λαού.

Η συνέχεια εδώ