Γιατί, κα ΙΓΓΛΕΖΗ;; ΠΡΟΕΔΡΕ Δ.Σ., κ. ΖΟΥΜΠΑ;; ΔΗΜΑΡΧΕ κ. ΜΙΧΟ;; κ.κ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ;;

Κατ’ αρχάς για όσους διαβάζουν αυτή την ανάρτηση, ενημερώνουμε ότι αποτελεί ενιαία συνέχεια των άρθρων μας που προηγήθηκαν με τίτλους: α) «Ο λαός δέχεται χημικά και ο Δήμαρχος με το iphone στο σπίτι», β) «Ποιους εξαπατάτε; Τους μεταλλωρύχους; Το κίνημα; ή και τους δυο μαζί;», γ) «Απίστευτο!! Δήλωσαν αναρμόδιοι» και δ) «Ο Δήμος Βόλβης, ο Δήμος Αριστοτέλη και ο  Αϊνστάϊν».

Επίσης οφείλω μια διευκρίνιση προς όλους τους δημοσιογράφους κ.λ.π. που αρθρογραφούν, που επικοινωνούν μαζί μου γιατί θεωρούν ότι είμαι δήθεν μια ηγετική μορφή του αγώνα. Στην περιοχή μας οι κάτοικοι δίνουν έναν τιτάνιο άνισο αγώνα κατά της διαφθοράς, της παρανομίας και κρατικής αναλγησίας. Σ’αυτόν τον αγώνα έχουν απέναντί τους τεράστια οικονομικά συμφέροντα, την κυβερνητική αναλγησία που έχει ανακοινώσει ότι θα καταστρέψει την περιοχή και θα υλοποιηθεί το παράνομο και μη εγκριθέν επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας «με κάθε κόστος».

Απέναντί τους έχουν τους ανώτατους δικαστές του ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του ΣτΕ, οι οποίοι δόμησαν την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών 398/2012 και του ΣτΕ του Ε΄ Τμήματος 1492/2013 πάνω στη συνειδητή αναλήθεια και με πρόθεση και δόλο ενώ είχαν λάβει προηγουμένως γνώση από το ΥΠΕΚΑ, βεβαίωσαν ότι δήθεν είχε εγκριθεί το επενδυτικό σχέδιο και νομιμοποίησαν την υλοποίησή του. Επίσης απέναντί τους έχουν το Πρωτοδικείο Χαλκιδικής, που κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων απέρριψε όλες τις προσφυγές των κατοίκων, δομώντας τις αποφάσεις τους πάνω στο ανωτέρω ψεύδος.

Έχουν απέναντί τους την Εισαγγελία Πολυγύρου, που ενώ η εταιρεία χτίζει στις Σκουριές παρανόμως χωρίς άδειες έγκρισης και άδειες δόμησης το εργοστάσιο εμπλουτισμού, η αντιεισαγγελέας στέλνει τις κατασταλτικές δυνάμεις των ΜΑΤ για να περιφρουρήσουν τις παράνομες εργασίες και να καταστείλουν τις δίκαιες αντιδράσεις των κατοίκων, βεβαιώνοντας αναληθώς η αντιεισαγγελέας κα Κεχαγιά ότι είναι όλα νόμιμα (βλ. προγενέστερη ανάρτησή μας της 1ης Αυγούστου 2014 με τίτλο: «Η διαφθορά σε όλο το μεγαλείο της»).

Έχουν απέναντί τους τα σώματα ασφαλείας, που όπως η εταιρεία δηλώνει δημοσίως, είναι οικονομικός χορηγός τους και χορηγός τεχνικής υποστήριξης. Οι υπάλληλοι αυτοί της ασφάλειας που έχουν χορηγό την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», είναι αυτοί που παρακολουθούν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των κατοίκων, που τις παρερμηνεύουν, που συντάσσουν δικογραφίες για δήθεν σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης», είναι οι ίδιοι που ενόρκως παρίστανται και ως μάρτυρες κατηγορίας και καταθέτουν ενόρκως αναλήθειες για τη στήριξη των κατηγοριών που συνέταξε η  υπηρεσία τους που έχει χορηγό την εταιρεία.

Έχουν απέναντί τους όλα τα ΜΜΕ τα οποία όχι μόνο δεν προβάλλουν τον δίκαιο αγώνα τους, όχι δεν ενημερώνουν για τα παράνομα έργα που γίνονται, αλλά διαστρέφουν την αλήθεια και αναμεταδίδουν μόνο στοιχεία για δήθεν εγκληματικές οργανώσεις (φυσικά υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις μερικών εκπομπών, όπως η Ελληνοφρένεια, το Αλ Τσαντίρι, το «ΤV KONTRA» κ.λ.π.).

Έχουν απέναντί τους την οικονομική κρίση που τους γονατίζει, έχουν απέναντί τους όλο τον αδιάφορο ελληνικό λαό, έχουν απέναντί τους…. έχουν απέναντί τους… έχουν απέναντί τους….
Αυτοί οι κάτοικοι (Μ. Παναγίας, Ιερισσού, Ν.Ρόδων, Ουρανούπολης, Γοματίου, Αμμουλιανής, Αρναίας, Παλαιοχωρίου, Πυργαδικίων, Ολυμπιάδος, Στρατωνίκης, Στανού, Βαρβάρας και λοιπών χωριών, και όλοι οι αλληλέγγυοι από όλες τις περιοχές της Ελλάδος από Αλεξανδρούπολη έως Κρήτη), είναι η μοναδική αδιαμφισβήτητη ηγετική μορφή που δίνει το παράδειγμα σε όλους τους Έλληνες (που έχουν σκύψει το κεφάλι και χρειάζονται πλέον πιλότο με F16 να τους παροτρύνει: «σηκώστε το κεφάλι ψηλά»), είναι αυτοί που ακόμα και αιμόφυρτοι κάτω από τις μπότες των δυνάμεων καταστολής, το κεφάλι τους το έχουν σηκωμένο ψηλά για να φαίνεται το καθαρό μέτωπό τους.
αιμόφυρτο αντίγ.
Είναι αυτοί που ενώ διαδηλώνουν κατά των παράνομων εργασιών της ανέγερσης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές και με εντολή Εισαγγελέως από τις δυνάμεις των ΜΑΤ φρουρούνται τα παράνομα έργα, δέχονται άγρια καταστολή και ισχυρά χημικά μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα των χημικών, όπου δεν μπορείς να αναπνεύσεις, αυτοί  τραγουδούν: «Πάνω που άρχισα να ξενερώνω, δακρυγόνο-δακρυγόνο»


Είναι αυτοί, όπως ο κ. Εμμανουήλ Σταθόπουλος, ο σχολικός φύλακας από τη Θεσσαλονίκη, που με έναν μόνο πνεύμονα την Κυριακή 23-11-2014 ήταν μπροστά στη διαδήλωση στις Σκουριές, όπου κάτω από  τα ισχυρά χημικά έπεσε κάτω ημιλιπόθυμος και τον πήραμε στα χέρια και τον πήγαμε στο Κέντρο Υγείας, για να του βάλουν οξυγόνο και δεν ήθελε, απαιτούσε να τον αφήσουν να επιστρέψει πίσω στις Σκουριές, λέγοντας: «Είναι ντροπή τα νέα μας παιδιά αυτή τη στιγμή να αναπνέουν βαριά χημικά, να αντιστέκονται στην παρανομία κι εγώ σε προχωρημένη ηλικία να κάθομαι εδώ στην πολυθρόνα και να μου παρέχουν καθαρό οξυγόνο. Σας παρακαλώ βγάλτε μου το οξυγόνο να φύγω, διότι πρέπει να είμαι εκεί και με την παρουσία μου να τους δίνω το παράδειγμα “αφού μπορώ εγώ, μπορείτε κι εσείς”»  (Βλ. ανάρτησή μας της 23-11-2014 με τίτλο: «Ο λαός δέχεται χημικά και ο Δήμαρχος με το iphone στο σπίτι»).

oxyg-web

Είναι αυτοί όπως η γιαγιά από την Ιερισσό  που προχθές στη διαδήλωση της 23-11-2014 ήταν πιο μπροστά από όλους, αψηφούσε τα ισχυρά χημικά που γονάτιζαν και ελέφαντα και τραγουδούσε, ενώ τα ΜΑΤ της έριχναν δακρυγόνα.


Είναι αυτοί που χιλιάδες αφήνουν οικογένειες, δουλειές και διαδηλώνουν στο βουνό και στις πόλεις κάτω από κάθε αντιξοότητα.

Είναι άνεργοι, φτωχοί, άρρωστοι που αγαπούν τον τόπο τους, που δεν κοιτούν κόμματα, δημοτικές παρατάξεις, ιδιοτελή συμφέροντα.

Είναι αυτοί που γι’αυτή την αγάπη στον τόπο τους, εκατοντάδες σήμερα είναι κατηγορούμενοι (κατηγορούνται από αυτούς που παρανομούν και προστατεύουν τους παράνομους) ως μέλη «εγκληματικής οργάνωσης» για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και όμως πάλι είναι μπροστά στις διαδηλώσεις.

Είναι αυτοί που φυλακίστηκαν, τους επιβλήθηκαν υπέρογκες οικονομικές εγγυήσεις, τους επέβαλαν περιοριστικούς όρους, διαπομπεύτηκαν παγκοσμίως ως «εγκληματίες» γιατί αντιδρούν σε μια παράνομη επένδυση.

Είναι αυτοί που όταν γυρίζουν αποκαμωμένοι σπίτι τους, συνεχίζουν αμείωτα τον αγώνα ενημέρωσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη στιγμή που άλλοι «βαυκαλίζονται» και αλλάζουν συνεχώς τις φωτογραφίες του προφίλ τους μετατρέποντας το fb σε «πασαρέλα» επίδειξης της  «φάτσας τους», τη στιγμή που οι άλλοι λιποθυμούν από τα χημικά.

Είναι αυτοί που βλέπουν τους εκπροσώπους τους να δηλώνουν «αναρμόδιοι» και αναλαμβάνουν την «αρμοδιότητα».

Αυτοί είναι η ηγετική μορφή του κινήματος, η αλύγιστη ψυχή τους, εγώ είμαι απλά ταπεινός απλός συμπαραστάτης τους, είμαι υπερήφανος γι’αυτούς, μου περιποιεί τιμή ότι στέκομαι δίπλα τους όσο αυτοί με χρειάζονται στήριγμά τους στον αγώνα τους. Αυτά  όσον αφορά αυτό το θέμα, για να τελειώνουμε με το πρόσωπό μου.

Γιατί, κα ΙΓΓΛΕΖΗ;; ΠΡΟΕΔΡΕ Δ.Σ., κ. ΖΟΥΜΠΑ;; ΔΗΜΑΡΧΕ κ. ΜΙΧΟ;; κ.κ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ;; Γιατί;; Γιατί;;  

Αξιότιμη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, κα Αικατερίνα Ιγγλέζη,
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δ.Σ. (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και του Συντονιστικού Ιερισσού), Δήμαρχε κ. Μίχο, αξιότιμοι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,
Ενώ ως Δ.Σ. λαμβάνατε την από 20-11-2014 απόφαση για τη μεταλλευτική δραστηριότητα και δηλώνατε «αναρμόδιοι…», σας υπενθυμίζουμε ότι στις 8 Οκτωβρίου 2014 από τη Δ/νση Φυσικού Πλούτου…. του ΥΠΕΚΑ εκδόθηκαν οι εγκρίσεις δόμησης των κτιριακών εγκαταστάσεων του εργοστασίου εμπλουτισμού και των άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων του υποέργου Σκουριών της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», οι οποίες δεν δημοσιεύθηκαν στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και ουδείς έχει λάβει γνώση. Μάλιστα την έγκριση της δόμησης τη βάφτισαν «θεώρηση», για να μην είναι εκτελεστή πράξη ώστε να μη γίνει προσφυγή στο ΣτΕ (βλ. εδώ το από 8-10-14 έγγραφο του ΥΠΕΚΑ).
Biomixanikon_orukton
Αμέσως τις επόμενες ημέρες του Οκτωβρίου, εστάλησαν στην Πολεοδομία του Δήμου Αριστοτέλη. Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά τις διατάξεις του προαναφερόμενου νόμου 4280 (ΦΕΚ Α΄159/8-8-2014), άρθρο 54 παρ.8, όπως αντικαταστάθηκε το άρθρο 161 του ν.δ.210/1973, οι άδειες δόμησης των κτιριακών εγκαταστάσεων του εργοστασίου εμπλουτισμού και των λοιπών κτιριακών εγκαταστάσεων του υποέργου Σκουριών, χορηγούνται και εκδίδονται από την οικεία υπηρεσία δόμησης κατά τις διατάξεις του άρθρ.3 παρ.2 του Ν.4030/2011, εν προκειμένω του Γραφείου Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη, του οποίου προϊσταται ο Δήμαρχος.

Επισημαίνουμε, λοιπόν, ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις χωρίς έγκριση και άδεια δόμησης έχουν αποπερατωθεί. Το εργοστάσιο εμπλουτισμού των Σκουριών χωρίς άδειες δόμησης ανεγείρεται με γοργούς ρυθμούς, και ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και οι δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουν αναρμόδιοι σε θέματα που ο νόμος σας ορίζει σαφώς ως μόνους και αποκλειστικούς αρμοδίους. 

Πάλι αρμόδιοι είναι οι φιλότιμοι κάτοικοι που στις 23-11-2014 για πολλοστή φορά δέχθηκαν άγρια καταστολή, χημικά… γιατί διαμαρτύρονται και είναι συνεπείς στις αρχές τους κι εσείς δεν κάνατε τον κόπο, δεν είχατε τη στοιχειώδη ευθιξία με τόσα γεγονότα που συνέβησαν (και έγραψε και ο πανελλαδικός και ο διεθνής τύπος), να εκδώσετε έστω ένα τυπικό Δελτίο Τύπου συμπαράστασης σε αυτούς που διαμαρτύρονται κατά της παράνομης ανέγερσης ενός εργοστασίου που δεν διαθέτει άδειες δόμησης από την Πολεοδομία του Δ. Αριστοτέλη, της οποίας προϊσταται ο κ. Δήμαρχος. Η στάση σας, οι αρχές σας, είναι πλέον και κατανοητές και δεδομένες· με το… καλό να εκδώσετε σύντομα και τις άδειες δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού!

Εσείς που προϊστασθε, όλοι σας γνωρίζετε  ότι η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» δεν διαθέτει άδεια δόμησης για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές και τις λοιπές κτιριακές εγκαταστάσεις και παρ’όλα αυτά γνωρίζετε ότι συνεχώς ανεγείρεται με γοργούς ρυθμούς και έχει φθάσει στο σημείο αυτό που φαίνεται κάτωθι:
ergost1-web
ergost2-web

Γιατί κυρίες και κύριοι, οδηγήσατε τους κατοίκους στις 23-11-2014 ή αν θέλετε επιεικέστερα, αφήσατε και επιτρέψατε να πάνε αυτοί οι απλοί κάτοικοι να διαμαρτυρηθούν για την παράνομη ανέγερση του εργοστασίου; Γιατί οδηγήθηκαν αυτοί οι απλοί κάτοικοι να πάνε να κλείσουν το εργοστάσιο; Γιατί τους αφήσατε να εκτεθούν σε ποινικές διώξεις; Να δεχθούν άγρια καταστολή, να κινδυνεύει η υγεία τους από τα ισχυρά επιβλαβή χημικά, χωρίς να έχετε μεριμνήσει να υπάρχει για τους δημότες σας έστω ένα ασθενοφόρο;

Γιατί κα Ιγγλέζη, Πρόεδρε του Δ.Σ. κ. Ζουμπά, Δήμαρχε κ. Μίχο (που προϊστασθε της αρμόδιας Πολεοδομικής Υπηρεσίας), γιατί αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι που ήσασταν μπροστά στον αγώνα, γιατί στις 23-11-2014 και πάρα πολύ νωρίτερα δεν πήγατε μόνοι σας μαζί με το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, την υπηρεσία του Δήμου, την Πολεοδομία που γνωρίζει ότι το εργοστάσιο ανεγείρεται παρανόμως; Γιατί λοιπόν δεν πήγατε εσείς εκεί μόνοι σας και να απαιτήσετε 1) να σταματήσει αμέσως η παράνομη ανέγερση του εργοστασίου εμπλουτισμού, να σταματήσει κάθε εργασία; 2) να απαιτήσετε να εφαρμοσθεί η αυτόφωρη διαδικασία και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στο δικαστήριο;

Γιατί κύριοι, αδιαφορείτε και ενώ ο κόσμος σας έβαλε μπροστά, εσείς πάλι βάζετε τον κόσμο μπροστά, τον εκθέτετε κι εσείς δεν κάνετε το χρέος σας; Γιατί κάποιοι παίζετε «επικοινωνιακά παιχνίδια»;

Γιατί κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε του Δ.Σ., κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, πριν τις εκλογές υπογράψατε την Διακήρυξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και δεσμευτήκατε ότι θα έχετε ως αρχή και στόχο «να αποτρέψουμε την εγκατάσταση και λειτουργία της μεταλλείας και μεταλλουργίας χρυσού-χαλκού στις Σκουριές και τις άλλες θέσεις της περιοχής» (ΠΑΤΗΣΤΕ εδώ). Γιατί μετά τις εκλογές νίπτετε τας χείρας σας σαν «Πόντιος Πιλάτος» και παραδίδετε αυτόν τον κόσμο στη «σταύρωση»; Γιατί δηλώνετε αναρμόδιοι και παίρνετε αποφάσεις αντίθετες με τη Διακήρυξη που υπογράψατε; Γιατί; Γιατί; Γιατί;  (Υπενθυμίζουμε στον κ. Μίχο ότι την εν λόγω διακήρυξη υπέγραψε στην καφετέρια DAM της Ιερισσού ενώπιον πλήθους κόσμου, και μόνον έτσι το κίνημα τον δέχθηκε ως υποψήφιο, ο δε κ. Ζουμπάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, ο οποίος συνέβαλε στη διαμόρφωση του κειμένου της Διακηρύξεως, στη σύνταξή της και φυσικά υπέγραψε τη Διακήρυξη από τους πρώτους.

Γιατί, κύριοι, συμβαίνουν όλα αυτά που αναφέρονται σήμερα από το «ΚΟΝΤΡΑ» (ΠΑΤΗΣΤΕ εδώ) και κυρίως στο κεφάλαιο «Οργανωμένο Σχέδιο Παρέλκυσης»; 

Σήμερα, κύριοι, πήγα στην Πολεοδομία, κατέθεσα αίτηση που έλαβε Α.Π. εισερχομένου εγγράφου 1564/25.11.2014, για να παραλάβω όλα όσα αφορούν τις άδειες του εργοστασίου εμπλουτισμού.

Ο Προϊστάμενος προφασίσθηκε ότι δεν μπορεί να μου τα χορηγήσει σήμερα, ότι «θα συνεννοηθεί με τον αρμόδιο υπάλληλο και θα δουν τι μπορούν να μου δώσουν και πότε και θα μου τηλεφωνήσουν». 
Προφανώς κατάλαβαν πού πάει η δουλειά και καθώς αποχώρησα, λίγο αργότερα έμαθα ότι αύριο το πρωί η Πολεοδομία θα ανέβει στις Σκουριές να κάνει έλεγχο και για να κάνει αυτό που μαζί έπρεπε προ πολλού να έχετε πράξει.

Πώς κύριοι, ένας παπάς (χωρίς να είναι ο αρμόδιος) με μία απλή αίτηση μπορεί, κι όλοι εσείς που έχετε αρμοδιότητα κι ενώ μάλιστα προϊστασθε της Πολεοδομίας, δηλώνετε αναρμοδιότητα;
Δεν έχω να σας πω τίποτα άλλο, απλά αφιερώνω αποκλειστικά στους δημοτικούς συμβούλους που ήταν μπροστά στον αγώνα και τους εκλέξαμε δημοτικούς συμβούλους (και υπέκυψαν στους «εκβιασμούς» αν τελικά υπήρξαν) το τραγούδι: «Όπως το καράβι που αργά βουλιάζει μες στο βαθύ ωκεανό μ’ έχεις καταντήσει απ’την προδοσία κι είναι ο πόνος μου βουνό. Και μ’ απορία σε ρωτώ γιατί με πρόδωσες, γιατί…» 
Βλ. ΕΔΩ   Κι από εμένα δεχθείτε την αφιέρωσή μου:  «Εάν δεν είσαι γεννημένος να είσαι μπροστά, όποιοι κι όσοι αν σε βάλουν μπροστά (ακόμα κι αν σου βάλουν στον κρόταφο 45άρι), πάντα θα σε σέρνουν και κουβαλούν οι άλλοι».

Σας αφιερώνω κι ένα βίντεο, για να δείτε τι σημαίνει να προστατεύεις το βουνό, τι σημαίνει να έχεις αποφασιστικότητα, τι σημαίνει να μπαίνεις μπροστά, τι σημαίνει να μην αψηφάς κινδύνους, να μην υπολογίζεις ισχυρούς και δυνατούς, να μην… να μην… Όχι, δεν πρόκειται για τον Μ. Αλέξανδρο, πρόκειται για ένα απλό πρόβατο… ανώτερο από εσάς, το οποίο μόνο του σταμάτησε τις εργασίες.