«Πλέον δεν κινδυνεύει η υγεία του αλλά και η ζωή του».


 Ο Νίκος θα συνεχίσει μέχρι το τέλος, δεν θα σταματήσει...

 Η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου μίλησε στο Κόκκινο για την κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού που συνεχίζει την απεργία πείνας και νοσηλεύεται στο «Γεώργιος Γεννηματάς». 

 «Πλέον δεν κινδυνεύει η υγεία του αλλά και η ζωή του». Η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου μίλησε στο Κόκκινο για την κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού που συνεχίζει την απεργία πείνας και νοσηλεύεται στο «Γεώργιος Γεννηματάς».Η κατάστασή του είναι κρίσιμη, κινδυνεύει άμεσα από μέρα σε μέρα με νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια. Πρέπει να δοθεί δημοσιότητα στο τι ακριβώς συμβαίνει, απεργία ξεκίνησε και ο Μιχαηλίδης ως συμπαράσταση στο Νίκο.

Ο Ρωμανός είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δεν ξέρουμε πως θα είναι αύριο, κινδυνεύει η υγεία του και η ίδια η ζωή του. Φέρονται εκδικητικά σε νέους ανθρώπους. Ελπίζω σύντομα το υπουργείο να καταλάβει...
Ο Νίκος θα συνεχίσει μέχρι το τέλος, δεν θα σταματήσει... 
Οι σύντροφοι του του συμπαραστέκονται και άλλα παιδιά θα μπουν στην απεργία από την Δευτέρα», τόνισε η κ. Βεργοπούλου.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, στο παρά πέντε κι ενώ χθες το πρωί ο απεργός πείνας Ηρακλής Κωστάρης έπαθε σοβαρό υπογλυκαιμικό σοκ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών μετέθεσε -διά της προσωρινής απορρίψεως- στο άμεσο μέλλον και πάντως μόλις το επιτρέψει η υγεία του τη μεταφορά του κρατουμένου στις ΚΑΥΦ (σύμφωνα με το αίτημά του), ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του. 
Πηγή: stokokkino.gr

Εντωμεταξύ, με εισαγγελική εντολή μεταφέρεται σε νοσοκομείο ο Γιάννης Μιχαηλίδης
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Δικτύου της ΕΡΑ, ο απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης μεταφέρθηκε με εισαγγελική εντολή από τις φυλακές Κορυδαλλού σε νοσοκομείο. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο.
Εντύπωαη προκαλεί το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά, όπως δηλαδή συνέβη και κατά τις μεταφορές των Ηρακλή Κωστάρη και Νίκου Ρωμανού, η διέυθυνση των φυλακών δεν ενημερώνει για το πού μεταφέρθηκε ο κρατούμενος απεργός πείνας με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να αναζητείται σε όλα τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αθήνας.