Ισπανία:Άπιαστο όνειρο τα 1.000* το μήνα για έναν ισπανό στους δύο



Και περισσότεροι από ένας στους τρεις εργαζόμενους δεν παίρνουν ούτε καν τον κατώτατο μισθό των 645 ευρώ

(ANSAmed) - Μαδρίτη, Νοέμβριος 21 - Στην Ισπανία περίπου ένας μισθωτός εργαζόμενος στους δύο κερδίζει λιγότερο από χίλια ευρώ το μήνα, ενώ ένας στους τρεις ούτε καν τον κατώτατο μισθό των 645 ευρώ το μήνα. 
Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία για το 2013, που δημοσίευσε σήμερα  το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τις οποίες από τα περίπου 16,6 εκατ. εργαζόμενους, τα 7,7 εκατομμύρια είχαν μηνιαίο μισθό μικρότερο των χιλίων ευρώ, ενώ ο μισθός του 34% δεν έφθανε ούτε καν τον κατώτατο μισθό.
 Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μερικής απασχόλησης, σχεδόν όλοι τους νέοι. 
Πιο συγκεκριμένα, το 86% των κάτω των 18 ετών κερδίζει λιγότερα από τον κατώτατο μισθό? ενώ πάνω από 1,1 εκατομμύρια εργαζόμενοι μεταξύ 18 έως 25 ετών, το 74,4% του συνόλου, λαμβάνουν μισθό χαμηλότερο από τον κατώτατο μισθό των 645 ευρώ το μήνα. 
Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι οι περικοπές των μισθών που προκλήθηκαν από την κρίση στην Ισπανία ήταν "αργές, αναποτελεσματικές και άδικες ", δεδομένου ότι πλήττουν ως επί το πλείστον τους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου, προς όφελος των συμβάσεων αόριστου χρόνου. (ANSAmed).
 

*Μιλάμε πάντα για μεικτά
[--->]